DIREKT EFTER ITALIENSKAN….

3 maj - 2010 | 11 kommentarer

Där vi för övrigt läser en spännande historia om rivaliteten mellan två stjärnkockar….träffade jag en härlig tjej, Katrin!

Och här kan ni läsa mer!

Dagen fortsatte dessvärre inte i samma härliga anda, min ”hemlighet” fick sig en ordentlig törn i form av ett ordentligt bakslag!

Men imorgon åker jag till Marstrand och dagens middag var god!

Blir ni sugna så återfinns just denna rätt i nästa veckas kasse!

FLÄSKFILÉ BOMBAY

I min hemstad Göteborg serveras det ofta Africana som är en ljuvlig curryrätt gjord på oxfiilét. Detta är en variant med fläskfilé, ”Fläskfilé Bombay”.

600 g fläskfilé

Smör till stekning

2 morötter

2 msk curry

1-2 vitlöksklyftor

Ca 4 dl matlagningsgrädde

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:

Kokt ris

Mango chutney

TILL GARNERING;

Bladpersilja

Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i c:a 2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje skiva en gång till på tvären.

Hetta upp en rejäl klick smör i en panna med hög kant. Bryn köttet lätt på inte alltför hög värme. Sänk värmen något och låt det eftersteka ett par minuter.

Skala morötterna och dela de i smala stavar. Tillsätt till köttet, curryn och pressa ner vitlöken. Fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med persilja och servera med ris.

TIPS!

Till fest: Servera även små skålar av gurka i bitar, jordnötter, bananer i skivor, konserverade mandarinklyftor och Mango Chutney.


Anna! Lycka till:)! /Monika

monika | 2010-05-05 11:02:32

Yes box, jag ska inte värma mina pajer för länge så de blir torra! Tack fär hjälpen!

Anna | 2010-05-05 05:32:11

Anna! Mindre pajer=kortare uppvärmning;)! Gunilla! Lycka till! /Mionika

monika | 2010-05-04 21:33:07

Gunilla! Det blir succé, den teriyakimarinerade laxen är också supergod!

Anna | 2010-05-04 20:05:31

Tack, För bra tips! Ska testa den till helgen samt laxen. Det blir nog uppskattat. Efteråt blir det smulpaj med jordgubbar och rabarber. Den har jag gjort förut och den är himmelskt god !

Gunilla | 2010-05-04 19:11:53

Tack Monika! Jag tror jag fick en fingervisning där i alla fall, så får jag väl köra på känn ;-) Paj är ju rätt OK ljummen också. Jag har valt att göra lite mindre pajer i folieformar och fyllningen varierar mellan västerbottenost, taco, chèvre och kyckling så det är vitt skilda smaker för att något ska passa alla, hoppas jag i alla fall! Gunilla! Missa inte att göra mozzarellan med jordgubbar!!! Vi är tre på mitt jobb som testade den i helgen och den är helt himmelsk! Monika! Tjejen som hade den på festen fick gå från matbordet för att kopiera receptet åt förtjusta gäster. Underbart gott, det tyckte vi som sagt även här i huset! Och du, GRATTIS! på namnsdagen!

Anna | 2010-05-04 18:00:21

Tack Lena! Och ja vi behöver ljuset helt enkelt! Anna! Åh, vilken svår fråga! Ugnsvärmen beror på hur stora och hur tjocka de är? Värmer du dem frysta är det lägre temperatur och längre tid som gäller 175° i ca 30-40 min och är de tinade 225°-250° i ca 10 minuter. Men som sagt svår fråga när jag inte vet vare sig hur de ser ut eller vad de innehåller....jag skulle nog ha merparten av pajerna tinade före festen och fylla på efter hand! Lycka till! Gunilla! Åh, tack:) Och underbart att vädret är bra på västkusten! Förslag mozzarella med jordgubbar, sparris med vallmodressing, se inlägget från Norrköping samt terriyakimarinerade laxen från Nyhetsmorgon? Klicka på "festligt" så kommer förslag! Lycka till! Sara! Åh, tack Sara!:) /Monika

monika | 2010-05-04 09:34:08

Ja, grattis på namnsdagen fina Monika! Kram

Sara | 2010-05-04 09:03:30

Hej och grattis på namnsdagen Monica! Idag har jag en ledig dag och det är härligt vårväder här på västkusten, så välkommen hit:) Ska försöka leta reda på något gott att bjuda dottern på när hon kommer hem till helgen för att fira sin födelsedag. Fläkfilé Bombay är inte dumt, men jag får se vad det blir. Förslag mottages gärna ! Tårtan får hon nog göra själv, hon är duktig på det och har din tårtbok ! Ha det gott i vårsolen ;) //Gunilla

Gunilla | 2010-05-04 08:43:45

Det verkar gott det där, det får jag nog testa vid tillfälle även om curry inte tillhör mina favoriter. Dock gjorde jag ju din kyckling med curry förra helgen och blev mycket populär i familjen så jag får väl fjäska in mig med lite fläskfilé (fjäskfilé???) nästa gång! En praktisk fråga som jag skulle behöva hjälp med. Firar jämn födelsedag på lördag och jag har gjort ett antal pajer i folieform som ligger i frysen och väntar. Jag vet inte hur många som kommer och jag vet inte när heller, praktiskt va´! Vad jag nu funderar på är hur länge jag behöver värma pajerna innan servering. Temperatur och ca-tid skulle jag bli evigt tacksam att få hjälp med. Vet inte riktigt om jag ska ta dem direkt ur frysen eller om jag ska ta upp dem kvällen innan och ställa dem i frysen för att tina lite? Jag är ingen pajspecialist så glutenintolerant jag är men nu har jag fått någon knäpp och gjort alla pajer glutenfria så att alla ska kunna äta allt ;-) Så kan det bli! Hoppas musklerna mår bättre idag och att allt ordnar sig till det bästa med hemligheten! Kram //Anna

Anna | 2010-05-04 05:55:46

God Morgon! Fläskfile Bombay är en av favoriterna hos oss sen jag börjat läsa dina recept. Hoppas det ordnar sej med din hemlighet och ha det så gott "hemma" i Marstrand. Visst är det lätt att leva nu i vårsolen.Kram Lena

Lena A | 2010-05-04 05:54:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *