MUMS, MUMS!!

17 september - 2010 | 17 kommentarer

Här har ni rätten för fredagskvällen eller för all del lördagskvällen… Nej förresten, vilken kväll som helst!

Bilden kanske inte gör den rättvis eftersom jag bråkade med min kamera igår och fick ta kortet med mobilen, sedan skicka iväg den till E-M som  fick maila den tillbaka….

bild

Hur som helst så föreställer den en krämig och riktigt god pastarätt med kyckling som dessutom är otroligt lättlagad!

Och kanske det bästa? Den går att dubbla och mångdubbla om man är många:)!

KYCKLINGLÅRFILÉ MED ÖRTER, ROSTADE TOMATER OCH  RUCOLAPASTA

Valet av pastasort styr festligheten på denna rätt. Själv tycker jag att det blir både gott och fint med en bred bandpasta.

Ca 600 g kycklinglårfilé

2 msk smör+2 msk rapsolja

Flingsalt och nymalen svartpeppar

5-6 kvistar färsk timjan

1/2 tsk torkad dragon (eller 2 kvistar färsk)

RUCOLAPASTA

500 g pasta

2 dl créme fraiche

3 dl rucolasallad, ca 50 g

1 dl riven parmesanost, ca 50 g

1 dl pinjenötter

2 vitlöksklyftor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

250 g körsbärstomater

3 msk olivolja

1 nypa strösocker

Flingsalt

Krydda kycklinglårfiléerna med salt och peppar. Lägg dem tillsammans med smör, olja och örterna i en ugnsfast form. Stek på 200° i ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Mixa créme fraiche med rucolasalladen, den rivna parmesanosten, pinjenötterna och den pressade vitlöksklyftorna. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Stek körsbärstomaterna hastigt i olivolja. Smaka av med strösocker och flingsalt.

Blanda samman rucolasåsen med den nykokta pastan. Servera genast tillsammans med kycklingen och körsbärstomaterna.

Annat kul! (Hoppas jag!)

I dag ska William och jag hämta hans moppe på verkstan…..


Biggan! Åh..:) Och ha, ha! Bra sagt av Bodil! Hoppas ryggen slutar krångla att humöret är där vet vi ju! Åse, TKB och Biggan! Visste väl att ni skulle "gifta er" på något vis! Kul! Maud! Åh..men visst är det kul ändå, att greja, feja och sedan blir det klart! Men äta bör ni ju göra emellanåt förståss..... Bigge! Kul! och jaaa, nu blir det valvaka... /Monika

Monika | 2010-09-19 18:39:39

Testat dina laxbullar med feta. URGODA tyckte 3 generationer. I kväll valvaka med Västerbottenpaj, denna underbara rätt. KRAM i höstvinden.

Bigge | 2010-09-19 17:29:22

Mums! Detta ska jag testa i veckan. Har haft en synnerligen hård vecka! Vi bestämde oss för att tapetsera och måla om ett sovrum till sonen som skulle komma hem på besök till helgen, för att han skulle känna sig extra välkommen. Så förutom allt vanligt "jobbarbete" hade vi trevliga duster med spackel, målarfärg och tapetklister varje kväll under veckan. Sedan visar det sig att vi måste snabba på extra mycket, han hade förläsningsfritt fr.o.m. torsdag eftermiddag. Puh! Rummet blev klart i alla fall och riktigt snyggt. /Maud

Maud | 2010-09-19 10:29:38

Åse ..precis!!...och visst är Malbec prisvärd, hoppas din kväll gav "moro og ro"?

TKB | 2010-09-19 06:17:51

Roligheter .. ??? är ju på "norsk" tråkigheter !?? ,... så förhoppningsvis får du TKB " moro" i natten , önskar halvnorska LysesekilsÅse" som just druckit en "Malbec Shiraz 2008 ( INTE SÅ SPÄNNANDE,.. MEN DOCK SÅ GOD ) om man inte gillar "fatsmak" ,... dessutom prisvärd.

.. Biggan ...,& TKB ,... | 2010-09-18 17:59:42

Roligheter .. ??? är ju på "norsk" tråkigheter !?? ,... så förhoppningsvis får du TKB " moro" i natten , önskar halvnorska LysesekilsÅse" som just druckit en "Malbec Shiraz 2008 ( INTE SÅ SPÄNNANDE,.. MEN DOCK SÅ GOD ) om man inte gillar "fatsmak" ,... dessutom prisvärd.

.. Biggan ...,& TKB ,... | 2010-09-18 17:59:42

Roligheter .. ??? är ju på "norsk" tråkigheter !?? ,... så förhoppningsvis får du TKB " moro" i natten , önskar halvnorska LysesekilsÅse" som just druckit en "Malbec Shiraz 2008 ( INTE SÅ SPÄNNANDE,.. MEN DOCK SÅ GOD ) om man inte gillar "fatsmak" ,... dessutom prisvärd.

.. Biggan ...,& TKB ,... | 2010-09-18 17:59:42

Haft en resa i "vinvärlden"..:) akkurat nyligen landat.. Fredags/lördagsvin till de gode recepten; Lucas&Lewellen, 2007 California..kraftig och samtidigt mjuk och lång smak..lit´över 100 kr og passar till samtliga dagens maträtter från Monika;) trevlig kväll, nu skall jag byta om och tar nattens utbud för roligheter!

TKB | 2010-09-18 16:56:21

Greijt TKB! Jej är ju akkuratt halvnorsk... Kul att du dök upp igen.

Biggan | 2010-09-18 16:45:55

Jaha...här svänger det i höft och löft... Liker din norske accent Biggan:) Och jösses så gott...Monika, vore fint o vara "kallskänka", diskare eller nåt...i ditt kök just på denna middag

TKB | 2010-09-18 16:18:00

Åse. Livet är icke mat allena ;-) och Monika tillåter ju oss så här frikostigt "svämma över" mellan varven! Jag sympatiserar med ditt höft-onda, min högra gnager som tusan vill jag lova/höften alltså/ Det gäller att inte tappa sugen! Lev väl.

Biggan | 2010-09-18 15:08:13

... vaddå , .. matrecept, (du Biggan) ,.. Bodil Malmstens tankar , .. tilltalar också mig . Får vara glada att "Bind upp låren .....etc. etc. gäller ett matrecept ( , själv har jag nämligen,.. litet ont i en höft,. så det skulle aldrig gå ) Du verkar ha ett "jävlarannamma" ,... tog mig därför friheten att i denna matblogg bli litet "mänsklig" för det behöver vi verkligen också för att överleva i denna så motsägelsefulla värld vi lever i ,... (och då smakar dessutom mat och dryck så mycket bättrre ),... tycker Åse

.. Förlåt ,... men jag bara kände att | 2010-09-18 14:58:51

Ryggen krånglar...det är gråt-trist väder... Går in på din blogg Monika och får upp mungiporna någon centimeter,trots att ryggen stetar mot... Du är fenomenal, din kamera bråkar, vad göra? Tar kort med mobilen, E.M mailar bilden tillbaka till dig och swisch-fixat.! Uppfinningsrika du! Så var jag in på www.finistere.se för att ta del av min Svenska favoritförfattare Bodil Malmstens tankar i dag/inte bara för att hon är född i en liten Jämtländsk by,Bjärme-på "min" sida av Storsjön....../ ..hittade för ovanlighetens skull "mat-tips"- förhoppningsvis rör det sig om kyckling...men vem vet? cit: "Bind upp låren mot den tunnaste delen av bröstet..." HÄPP!

Biggan | 2010-09-18 14:37:07

Karin! Ja, det där vet jag precis hur det är! Och då är denna rätt perfekt! Malin! Åh,,,jag vet...men det ingår i själva tillökningen! Du har fokus på annat håll! Millan! Inte varje dag,,,jo kanske denna;)! Och detsamma! /Monika

monika | 2010-09-17 21:10:23

Ser jättefräscht och gott ut! Kyckling kan man nästan äta varje dag.......mums mums! Ha en härlig fredagskväll :-)

millan | 2010-09-17 18:47:22

Gott=) !! Kan behöva stärka mig med lite god mat efter gårdagens fadäs.....Skulle hälsa på mina arbetskamrater och på begäran ta med min lille pojk som brukligt är när man fått tillökning. Då måste man ju ha något att bjuda på, så ett par äppelkakor fick jag ihop, fina som bara den faktiskt. Det var bara det att när jag sedan på jobbet skulle ta ner ett par brickor att servera dem på, tappade jag balansen och brickorna damp rakt ner i porslinet som stod uppdukat....bang, flisorna flög och jag ville helst gå ut genom dörren igen...Nåja, tur att man har snälla kollegor som glatt sa att inget kalas utan krasch!

Malin | 2010-09-17 14:26:50

Jaaa :-) det blir nog mums mums det till lördag middag , bra att man kan dubbla flera gånger om , det behövs när man inte riktigt vet hur många vi kan bli vid matbordet , allt från min man och jag till våra 4 "halv vuxna " ungdomar med flickvänner och pojkvänner :-)

Karin | 2010-09-17 10:02:23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *