Marstrand, Lammracks och ankbröst!

7 juli - 2017 | 0 kommentarer

Kära vänner!

Nu har vi haft några underbara dagar på mitt älskade Marstrand!

Som vanligt är morgonrundorna dagens höjdpunkt! I alla fall när morgonvädret ser ut så här!

Och dramatiken då molnen ”fluffar” sig över Hedvigsholmen är inte illa det heller!

En del goda middagsrätter har vi också hunnit laga! Bestämde mig för att rensa i frysen här på Marstrand och det visade sig ge full pott! Första kvällen stekte vi lammracks, otroligt gott och en enkel festmiddag som vi delade med Per Hagman, ”Allas älskare men ingens älskling”!

Snitta mellan varje rack men inte hela vägen utan så att de fortfarande hänger ihop. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna och bryn dem runt om. Salta och peppra.

Blanda ca 75 g smör med 3-5 pressade vitlöksklyftor. Lägg ner vitlökssmör mellan varje rack och sätt in pannan i ugnen på 200° i ca 10-15 minuter. Ta ut pannan och skär racksen i kotletter. Hetta eventuellt upp och stek i 2 minuter. Servera med skyn och en rotfruktsgratäng, mums!

Andra kvällen blev det ankbröst som jag serverade med en len blomkålspuré och sallad.

Snitta skinnsidan på ankbröstet med en vass kniv och i rutor. Hetta upp en stekpanna utan smör och lägg ner ankbrösten med skinnsidan neråt. Stek, bryn i ca 5 minuter eller tills lite blod sipprar upp och skinnet är knaprigt. Vänd brösten och sänk värmen något. Stek ytterligare 5 minuter. Ta upp brösten och skär dem i tunna skivor, ca 1/2 cm breda. Lägg tillbaka skivorna i pannan och stek 2 minuter.

Koka 1 blomkålshuvud, delat i bitar i vatten. Häll av vattnet och mixa till ett slätt mos. Smaka av med en klick smör, några matskedar vispgrädde, salt och nymalen svartpeppar.

Servera ankbrösten med skyn, blomkålspurén och en sallad.

Igår försökte vi oss på att fiska ihop middagen. Fiskelyckan uteblev dock så vi fick gå på restaurang och äta kräftor och fisk!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *