BARN OCH RESTAURANG

1 mars - 2008 | 0 kommentarer

Tänk att jag ska börja blogga! Kanske inte så konstigt för de flesta men för mig som varit sen att hoppa på IT-världens alla möjligheter är det en stor nyhet! Men nu ska jag ta tillfället i akt att slå näven i bordet och nå ut angående barnens mat på restaurang! Dessa tre veckor är det ju sportlov i hela Sverige.

Jag har själv just kommit hem från Åre i Jämtland med mina 3 barn och en klase vänner. Varje kväll var vi ca 20 barn och 10 vuxna som skulle äta gott! Visst, vi har varit produktiva men det var inte det den här bloggen skulle gå ut på utan hur i hela fridens namn restaurangerna tänker angående barnens intag!

Jag kan inte klaga fullt så mycket på oss vuxnas mat även om det finns en del att säga även här…. I Åre finns hur mycket bra lokal mat som helst som borde utnyttjas mer av alla näringsidkare där! Jag vet för jag är i jämtland och arbetar en hel del med småskaliga producenter. Dessutom vill ju alla äta det som finns just där man är för ögonblicket, ren, fjällröding, hjortron och goda ostar för att göra ett axplock!

Men tji fick vi! Naturligtvis upplevde vi detta utbud en, (1) gång under veckan, men varför bara en gång? Och varför ska barnen inte äta detta? Varför tror alla att barn bara vill äta pannkakor, hamburgare, grillkorv och pommes frites? Jag har ingenting emot grillkorv och pommes frites, men grilla då för Gösta Petter en riktig korv från fjällvärlden och inte en hotdog från Ica och färdiggräddade pannkakor från …ja inte vet jag?! Det är ingen middag för ett barn som stått på i skidbacken hela dagen och dessutom tryckt i sig detsamma till lunch! Nej, fram för mer tilltro till barnens smaklökar! De gillar faktiskt både ren, fjällröding och goda ostar!
ny_bloggbild1.jpg

Rakel och Beata på restaurang i Åre, lunch!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *