BORTA BRA MEN HEMMA BÄST…

5 mars - 2008 | 0 kommentarer

Jag säger som min dotter Rakel sa igår; Det är skönt att resa bort men nästan ännu skönare att komma hem! Och visst är det så! Jag skulle inte kunna leva utan alla upplevelser och intryck en resa för med sig men det finns något underbart med att åter få kaffet precis som man vill ha det på morgonen, rosta de två gamla vanliga frukostmackorna med ost och marmelad och hasa runt i den uttvättade härliga morgonrocken!

Men det är väl just detta som paradoxalt nog skapar en ny längtan och just idag när det faktiskt snöar här, jag tror för andra gången i år på Kungliga Djurgården drömmer jag mig till värmen. En liten sommarfläkt har jag fått idag i form av solmogna jordgubbar, från Portugal visserligen.. men ändå och en härlig bukett riddarsporrar, ranunkler och andra sommarblommor då tv 4 var här idag och tog pressbilder till påsk- och sommarprogrammen av Monikas mat. Se, det blir nog sommar i år igen! Och förhoppningsvis bättre än den förra!

Annars blir det en vanlig måndag med flickornas danslektion och Williams fotbollsträning…någonstans där i mellan serveras det spagetti och köttfärssås som är vår måndagsmat! Tänk att vardagsmaten alltid är mer komplicerad att variera än festmaten, i alla fall för mig! Jag är ingen vardagsmänniska och brukar därför så ofta det går göra vardagen till en fest! Därför gjorde jag en god kycklingsoppgryta idag, det tog 20 minuter och alla tyckte det var gott!

KYCKLINGSOPPGRYTA MED INGEFÄRA
1 stor röd lök
4 morötter
6 kycklingfiléer
Smör
Drygt 1 liter vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 hönsbuljongtärningar
1 bit färsk ingefära, ca 5-7 cm
3 tsk ketjap manis eller annan soja
Salt och peppar

TILL SERVERING OCH GARNERING
Jasminris eller vanligt vitt risEv. bröd
Gräslök
Mangoldskott

GÖR SÅ HÄR:
Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden.

Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.

Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera medgräslök och mangoldskott.

monika1.jpg

monika2.jpg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *