EN VANLIG TISDAG….

11 mars - 2008 | 0 kommentarer

En vanlig tisdag är inte helt enkel….vad ska man äta, vad ska man säga när barnen vill baka…..och vad ska man göra åt läxorna? I bland kan jag tycka att mitt liv styrs av barnens liv. Jag menar, det är ju inte helt enkelt om jag får för mig att jag vill gå på bio klockan 17 eller träffa en väninna och ta ett glas vin klockan 18…barnen ska spela fotboll, ha mat och göra läxor!

Egentligen borde jag ibland bara säga Nej och gå på bio, dricka vin med väninnan och bara strunta i fotboll och läxor…. Men det gör jag ju inte, det har faktiskt aldrig hänt!Det har ju naturligtvis hänt att jag gått på bio och druckit vin med min väninna men då under väldigt planerade former, jag eftersöker nu det spontana!

Det spontana som barnen står för; nu vill de baka, nu vill de dansa, nu vill de sjunga…..och inte göra läxor! Men på något sätt avundas jag dem. För visst är det så att alla spontana middagar, möten, vinglas, biobesök är de allra bästa! De planerade hinner få alltför mycket förväntningar och ”poff” så är allt förstört av verkligeheten…

I dag är jag lyckligt lottad! Kusin Ebba är här från Göteborg, hon är stor, hela 15 år och vill också baka! Så bra mina flickor, baka på med Ebba och jag undrar varför jag inte planerade storasystern före resten av barnen….vad bakar de? Jo chokladbollar ur min barnbok, Adas kokbok, snabbt och lätt, inga problem, precis så som det är för barnen…

Tack att ni finns mina underbara, härliga och ibland jobbiga barn!

LÄCKERT HALLONRÖDA, LÄBBIGT ILLGRÖNA OCH KNALLGULA CHOKLADBOLLAR

1 dl vispgrädde

1 msk smör

250 g blockchoklad, ljus eller mörk

STRÖSSEL;

Hallon/jordgubbsströssel

LimeströsselApelsinströssel

Koka upp grädden med smöret. Lägg i chokladen och rör tills den smält.

Låt chokladmassan kallna, går snabbare i kylskåp. Men rör om då och då så att den inte stelnar för mycket.

Rulla kulor och vänd dem i olika strössel. Ställ en stund i kylskåp innan de ska ätas.

Ebba, Rakel och Beata bakar

Ebba, Rakel och beata bakar


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *