APRILVÄDER I MARS!

19 mars - 2008 | 1 kommentar

Så här såg det ut utanför mitt köksfönster i morse….fullt med snö bland mina utslagna tulpaner! Dessutom, (ivrig och effektiv som jag är) klippte jag ner alla mina rosor häromdagen…Hur ska det gå både med tulpaner och rosor? Som tur är är växtligheten starkare än vad man tror och klarar mer än vad som står skrivet….jag tror det går bra!

monikasmat.jpg

Värre är det med sinnet! Jag har längtat efter snö hela januari men si då kom inget! Och nu vill jag bara ha värme och sol till påsk! Halt är det också, min vanliga joggingrunda liknade mest en bambi på hal is och gjorde mig på dåligt humör!

Annars blir det full fart idag, först ett läkarbesök, sedan lunch med advokaten tätt följt av ett möte med underbara Anette och sedan hämta flickor från gymnastik. Middagen idag får bli enkel och snabb. Pasta med smörfräst salvia eller pesto för den som har svårt för salvia som Beata. Jag måste spara på krutet till i morgon, då är det skärtorsdag och först prat i radio på morgonen sedan stor middag här hemma!

Då kommer mina goda vänner Ewa-Marie och Micael, Charlotte och Björn, Anette och Thomas med alla barnen, Casper, Theodor, Ville, Mina, Gustaf, Mira och så William, Rakel och Beata förstås med kompis Valeria.

Vad vi ska äta? Créme Ninon, påskalamm och Oscar II tårta med guldflingor förstås! Allt hämtat ur mitt eget program om påsken, Monikas Mat, så se, jag lever som jag lär!

En liten förändring blir det dock, jag kommer att servera en liten sallad bredvid soppan med ugnstorkad parmaskinka och filosticks med chévrefyllning….

De som missade programmet har en ny chans just på skärtorsdag klockan 21!

Glad påsk!
SMÖRFRÄST SALVIA TILL PASTA

Smörfräst salvia är underbart gott till färsk pasta. Denna rätt är mycket enkel och snabb.

500-600 g färsk pasta

1 rejäl knippa salvia

50 g smör

Salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:

Gärna lite extra smör

Parmesan

Grönsallad

Hetta upp smöret i en panna. Stek salvian i någon minut.

Servera till nykokt pasta gärna med lite extra smör och färskriven parmesanost samt ett gott bröd.

JUNGFRUSALLAD MED UGNSTORKAD PARMASKINKA

10-12 skivor parmaskinka

Olivolja

Nymalen svartpeppar

Jungfrusallad

DRESSING

1/4 dl vit balsamvinäger

1 dl god olivolja

6 marinera soltorkade tomater, fint hackade

Salt och nymalen svartpeppar

Bred ut parmaskinkan på en bakplåtspappersklädd plåt. Skvätt över olivolja och

peppra. Ugnsstek skinkan i 175° i 25 minuter tills den är knaprig.

Vispa ihop dressingen och häll den över salladen.

Fördela salladen på assietter och stick ner parmaskinkskivor lite här och var. Strö

eventuellt över lite extra fint hackade soltorkade tomater.

Servera soppan i ett glas på eller bredvid tallriken.

FILOSTICKS MED CHÉVREFYLLNING

200 g chévre

4-6 msk créme fraiche

8-10 ark filodeg

Smält smör

Kantskär chévren. Rör den till en fin kräm med créme fraiche.
Vik ut filodegen och bred på chévreröran. Rulla tajt från ena hörnan till den motsatta för långa fina sticks. Lägg på plåt och pensla med smält smör.

Grädda sticksen på 200° i ca 8-10 minuter.

Servera sticksen liggandes rakt över glaset med soppa.


Vilket radioproram ska du vara med i?

Annika | 2008-03-19 09:28:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *