VAD HAR VI I FRYSEN?

3 april - 2008 | 0 kommentarer

Jag har börjat med att boka in ”ledig” tid i min agenda. Tid som jag kan ägna åt sysslor som hör det dagliga livet till. Det kan vara alltifrån trädgårdsarbete, en joggingtur, städa garderober, vika tvätt etc… det kan ju låta som tråkiga sysslor men det tycker inte jag egentligen. Jag gillar att både gräva och städa! Kanske för att resultatet syns direkt och bekräftelsen blir omedelbar.

Frosta av frysen är en sådan där syssla som jag drar mig för. Men det gjorde jag faktiskt i går kväll. Inte klokt vad mycket mat jag har i frysen! Nu bestämde jag mig för att vi ska äta av det som finns hemma den närmaste tiden….Varför köpte jag en kalvstek i söndags när jag har 2 älgstekar i frysen, eller varför köpte jag 1 kg köttfärs häromdagen när jag har både lammfärs och kalvfärs i frysen?

Jag tror att det är så att jag måste bli bättre på att planera våra middagar. Jag måste komma ihåg att ta ut stekar och färs ur frysen så allt är tinat när jag ska börja laga maten, det är det som är det största problemet……planera! Det kommer inte att bli lätt för en som jag som levt spontant hela livet!

Men i går fick alla vad de ville ha från frysen! Flickorna fick stekt rödspättafilé, William lammfärsburgare, Thommy Fransk bondsoppa och jag en underbar sallad med halstrade pilgrimsmusslor! Så ibland kan det vara bra att man är lite oplanerad trots allt!

pilgrimsmusslor från min frys

img_2021.JPG

MIN VÅRSALLAD MED HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR , 1 person

Det här passar också utmärkt som elegant förrätt!

Sallad, gärna späda skott

Några körsbärstomater

Gärna några sparris

5-6 stora fina pilgrimsmusslor

Olivolja

DRESSING

1/2 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

Salt och nymalen svartpeppar

2 fint hackade marinerade soltorkade tomater

Servera gärna med ett gott bröd.

Skölj, blanda och arrangera salladen med tomaterna. Koka sparrisen i några minuter i buljong eller lättsaltat vatten. Blanda ner i salladen.

Hetta upp olivolja i en grill- eller stekpanna. Halstra pilgrimsmusslorna 1-2 minuter på varje sida. Något längre om de tillagas frysta men se till att de inte blir helt genomstekta!. Lägg upp dem på salladen.

Vispa ihop dressingen och häll den över. Servera med ett gott bröd eller om du är väldigt hungrig lite färsk nykokt pasta!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *