MARTHA, LONDON OCH BLOMMIGA KLÄNNINGAR…..

11 april - 2008 | 0 kommentarer

Idag har jag för första gången satt mig in i Martha Stewarts liv….eller satt mig in i, vet jag ju inte precis men läst om hennes ”öde”! Hennes öde som givit henne framgång, pengar på banken och vad vet jag, förhoppningsvis ett roligt liv, i alla fall i mellanåt!

Kärleksaffärer, skatteaffärer, fängelse och god mat! Riktigt härligt om det slutar som för Martha!

Men nu har jag andra delikata problem….klänning…Åker till London i morgon för att på söndag ta emot ett pris i vad jag vet i dag sämsta valören, bronsmedalj i World Gourmand Cook-book Awards, alltså någon slags kokbokens WM eller Oscar! Det är ju fantastiskt roligt, men det är klart att nu vill jag ju ha guld! När jag ändå kommit så här långt….så låt oss hålla tummarna….! Eller, tanken slog mig faktiskt, en skandal a la Martha??? Kärlek? Skatteaffärer? Fängelse? Då blir det ju garanterat guld!

Hur som helst har jag fått för mig att jag ska ha en blommig klännig på mig när jag tar emot priset,,,, vilket det nu än är, och har i stort sett tillbringat hela eftermiddagen i en affär med tusen blommiga klänningar….så många vackra klänningar… men jag fann ingen där som passade… utan helt galet, när jag kompletterade middagsmaten panikköpte jag en jättesöt blommig klänning i butiken bredvid Ica på Karlaplan!…

VACKRA KLÄNNINGAR……….

img_2061.JPGimg_2062.JPG

Nu åker jag i allafall till London…. och ikväll lagar jag en extra stor Boeuf Bourgignon så Thommy klarar maten för sig och barnen hela helgen…Den blir ju bara godare dag för dag!

BOEUF BOURGUIGNON
Mustig och god klassisk fransk köttgryta. Gör rejäla bitar av köttet, det blir mycket godare!
200 g rimmat sidfläsk (eller bacon i värsta fall)
1-1,4 kg högrev av nöt
Salt och peppar
1/2 dl olivolja+1 msk smör
4 gula lökar
2 msk vetemjöl
3-4 dl rött bourgognevin
2 vitlöksklyftor
6 morötter
1 bouquet garni, (4 kvistar persilja, 3 kvistar timjan och 2- 3 lagerblad ihopbundna till en liten bukett)
Vatten
2 tärning mörk oxbuljong
2 dl hackad slätbladig persilja
TILL SERVERING
Kokt potatis eller ris
Ev. bröd
Strimla fläsket och skär köttet i 3x3cm stora bitar. Salta och peppra köttet. Skiva löken tunt och skär morötterna i 2 cm stora bitar.
Hetta upp oljan och smöret i en gryta. Bryn fläsket och lyft sedan upp det. Bryn köttet i omgångar, viktigt att det inte är för mycket kött i grytan då blir det inte vackert brynt. Ta upp köttet.
Sänk värmen något och tillsätt lite nytt smör. Lägg i löken och stek den mjuk och gyllenbrun. Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt rödvinet och skrapa grytans botten med en träslev så det som fastnat där kommer loss. Koka upp vinet och lägg ner köttet och fläsket i grytan tillsammans med morötter, vitlök och bouquet garni. Tillsätt vatten så att det täcker köttet till en dryg tredjedel samt buljongtärningen. Låt koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet är mört. Titta till grytan varje kvart, rör om, skrapa i botten så ingenting fastnar, skumma och späd med vatten om det behövs.
Strö till sist över persiljan och servera rykande med kokt potatis, ris och ett gott bröd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *