SEGERYRA I WORLD GOURMAND!

15 april - 2008 | 2 kommentarer

Inte klokt, jag vann! Och jag vann i en helt annan klass än den jag förväntat mig! Jag vann guldmedaljen ”Best celebrity chefs cook book in the world”…Tänk att jag är världsmästare!

Men lite komiskt var det allt ändå. Jag satt och väntade på en helt annan kategori, ”Best serie in the world” så jag var inte riktigt beredd när jag helt plötsligt såg en stor bild på mig själv uppe på scenen bredvid en härlig ”Number 1 ”. Rickard Juhlin, stor champagnekännare och tidigare världsmästare för övrigt, knuffade mig i sidan ett par gånger och sa åt mig att gå upp och hämta guldet!

Vad skulle jag säga? Det var ju det jag just satt och funderade på… ..Jag fick ur mig alla tacksamhetsrepliker, de vanliga,. jag är sååå tacksam, såå lycklig och såå glad….Men det kan väl inte räcka nu när man har chansen tänkte jag. (Jag har ju aldrig varit någon prisvinnare utan ofta fått höra att jag spränger alla gränser så andra sedan kan komma och hämta priset….)

Så, det blev något i stil med ” Monsieur Cointreau, It wasnt a day to early! After 14 books, just 1 price I think I am worth it! I am no pricewinner but a bestseller, and I hope to Good that wont change by now! Hjälp vad sa jag? tänkte jag när jag mötte hans blick…

Efter utdelningen var det coctailparty med champagne förstås. Då ringde Dagens Nyheter och ville göra telefonintervju, sedan ringde radio och olika matsajter på nätet….

Riktigt kul var det att träffa andra mat- och dryckesmänniskor från så många olika delar i världen, gamla som unga, hippa som torra…..

Bäst i mitt minne fastnade en grekisk Madame Alexiadou Vefa, vilken pondus! och en helt galen fransman från Marseille, Yvan Cadiou, vilket varv!

Middagen åt jag tillsammans med Rickard och hans kolleger på det egna nystartade förlaget, ”Rickard Juhlin publishing”, Tomas och Caroline. Och de tog mig inte vart som helst. Gordon Ramseys at The Claridge. Gordon har ju flera restauranger i London med både 1,2 och 3 stjärnor. Den här är ”bara” enstjärnig…..

Och nog fick de slita personalen….Med två världsmästare vid bordet och en kille som druckit över 6000 olika champagner och bara vill prova nya fick de gräva djupt i champagneförrådet….men de klarade det och jag fick lära mig att Kungen av champagne heter Selosse och dricka sådant jag bara kunnat drömma om tidigare!

Tack snälla Tomas för en oförglömlig middag och kväll!

Och nu lite bilder……

Jag hämtar mitt pris….det blev ingen blommig klänning…

img_2067.JPG

Medalj och certifikat…

Medalj och certifikat…

Alexiadou och jag…

img_2069.JPG

Rickard, jag och Mr Masser

img_2072.JPG

Caroline, Rickard, jag och Tomas at Gordon Ramseys..

img_2075.JPG


Grattis Monika! Lysande tacktal, du förtjänar priset :) Berätta vad du blev serverad hos Ramsey, jag blev både nyfiken och en smula avundsjuk eftersom jag gärna vill besöka en av hans restauranger :) Håller mig tills han öppnar här i Melbourne. Soliga hälsningar från Karin

Karin | 2008-04-17 23:35:05

Ett STORT grattis till dej för det fina priset. Det är dej väl förunnat.Hälsn från en beundrarinna.

Lena | 2008-04-16 14:01:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *