ULLA, BABBEN OCH JONAS…OCH HEM TILL BARNEN!

22 april - 2008 | 2 kommentarer

Ulla, Babben och Jonas, de är så duktiga, så roliga och sååå proffessionella! Jag kände mig ett tag som ”flickan från landet”!

Men jag klarade det! Även om jag måste säga att det var ruskigt nervöst! Jag är van att ha människorna nära mig när jag talar, i dag satt de runt omkring mig som i en arena! Och på fredag när vi talar i Stockholm tror jag att jag ska ha en lapp i handen….

I bland undrar jag vad det är med mig, som utsätter mig så? Och varför kan jag inte bara nöja mig med att bli lycklig, omtyckt och bekräftad? Varför måste jag alltid bli lyckligast, mer omtyckt och mest bekräftad? Phuu,,,fast kanske är det just det som är hela drivkraften? Jo, visst är det så! Och det konstigaste av allt är, att det på något sätt finns en genomhärlig känsla av att övervinna saker och ting, jag lärde mig massor i dag, inte minst om mig själv!

På tåget hem träffade jag trevligt folk från mitt förlag och en pappa från barnens skola! Vi drack kaffe och vitt vin!!! och pratade barn, böcker och Gourmand…

William har premiär på High school musical i sin skola i kväll, Thommy är där, och Mamma som är uppe i Stockholm från Göteborg och hjälper till ska gå på Vildanden så flickorna och jag ska ha mysmiddag. Då blir det Williams vårpasta !
WILLIAMS VÅRPASTA MED GRÖNT OCH LÖVBIFF

Snabbt, gott och enkelt! Vid festliga tillfällen kan lövbiffen bytas ut mot såväl kalvinnanlår som fint skuren oxfilet. En bit gorgonzola i såsen är aldrig fel!

700 g pasta, gärna en rolig sort

500 g lövbiff

1 msk rapsolja

Salt och nymalen svartpeppar

2 msk viltfond eller annan fond

2 dl vatten

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 skvätt vispgrädde

6-8 sparrisar

1 paket sockerärtor

1 ask babyspenat, ca 80 g

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Hetta upp oljan i en stor panna. Skär löfbiffen i 2 cm breda bitar och fräs dem i pannan. Salta och peppra. Tillsätt fond och vatten, låt koka upp. Häll på grädden och smaka av.

Dela sparrisarna i bitar och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Tillsätt sockerärtorna efter 2 minuter och låt de koka med sista minuten. Häll av vattnet och tillsätt grönsakerna till pannan, blanda. Vänd till sist ner spenaten.

Lägg upp pastan på ett stort fat och häll över såsen. Servera rykande het och gärna med ett gott bröd.

DET BLEV INGEN ”WILLIAMS VÅRPASTA”! FLICKORNA HADE ÄTIT PIZZA MED GRANNFLICKAN JULIA….

Jag tittar in i kylen och lagar en pasta med sparris, körsbärstomater och knipplök…

SPARRIS- OCH KÖRSBÄRSTOMATPASTA, TILL EN PERSON!

6 sparris

6 körsbärstomater

1 knipplök

Pasta

1/2 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

Salt och nymalen svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning. Dela och koka sparrisen i två minuter, halvera körsbärstomaterna, skiva knipplöken tunt.

Häll av pastan och blanda samman med grönsakerna.

Droppa över olivolja, balsamvinäger och smaka av med rikligt av salt och nymalen svartpeppar. En brödbit till!

min pasta

img_2150.JPG


Hej Sofia! Åh, de tallrikarna har flera år på nacken och är några som jag bara sprang på en dag,,,,men var det minns jag ej, däremot minns jag att jag köpte de för färgernas skull..... /Monika

monika | 2008-04-24 21:04:11

Hej Monika, Såg precis ditt goda middagstips på TV4(fisk med färskpotatis)Undrar var dom fina tallrikarna kommer ifrån? Tack på förhand! Mvh Sofia

Sofia | 2008-04-24 08:57:43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *