KONTORSARBETE, ANN OCH GOD GRYTA PÅ KYCKLINGLÅRFILÉ

28 april - 2008 | 0 kommentarer

I dag har jag grävt mig igenom mitt skrivbord….betalat räkningar, skrivit fakturor, klistrat upp kvitton på papper, sorterat och svarat på mail, ja, haft allmänt tråkigt kontorsgöra! Tänk att jag är en så dålig kontorsmänniska! Skjuter upp allt pappersarbete till sista sekunden……men Gud så skönt det är när det är gjort!

Efter det värsta belönade jag mig med en fika på stan med Ann. Min underbara fotograf Ann som jag träffade varje vecka i drygt 2 år då vi gjorde matsidor för Expressens söndagsbilaga….nu har vi inte setts på ett par månader och hade en hel del att tala om…vi fick oss många härliga skratt och jag hade även med mig ett nytt jobbförslag i väskan! Vi måste ses mer!

Därefter möte på skolan och sedan handla maten, hinna till posten….och just då ringer William, han har ingen nyckel hem och ska ha träning på Lidingö….stress, stress och åter stress…

På Ica faller jag för kycklinglårfilé och skyndar hem via fritids…Rakel vill inte följa med hon vill gå hem till Lydia och jag får bara med mig Beata som tycker att hon ABSOLUT är värd en glass eftersom Rakel skulle få både chips och glass hos Lydia! Herregud! Jag går i bitar,,,,,och känner redan nu att min idé om gemensamma middagar håller på att krossas!

Väl hemma vill Beata ha mat genast! Och William vill inte äta förrän åtta när han kommer från träningen och Thommy har ännu inte hört av sig….jag bestämmer mig för att göra någon sorts gryta som går att hålla varm. Och gott blev det! Glömde….Beata och jag fick cous-cous till, Thommy ris och William pasta…

1 kg kycklinglårfilé

2 msk smör

4 knipplökar

1/2 färsk vitlök

4 morötter

2 msk kycklingfond eller kalvfond

1-2 glas vatten

2 lagerblad

Salt och nymalen svartpeppar

TILL GARNERING

Basilikablad

Skär knipplöken i kvartar och grovhacka vitlöken. Hetta upp smöret och fräs löken mjuk och med lite färg. Tillsätt kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om.

Skala och dela morötterna i bitar, tillsätt tillpannan. Häll på fond och vatten. Tillsätt lagerblad och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ca 5-10 minuter eller tills kycklingen är klar.

Garnera med basilikablad och servera med cous-cous, ris eller pasta.

img_2276.JPG


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *