LARS NORÉN OCH UGNSBAKAD ÖRTGRAVAD LAX

6 maj - 2008 | 0 kommentarer

Jag är ju för att vi ska samtala mycket vid middagsbordet men igår kväll tog Lars Norén över våra liv! Eller rättare sagt hans nyss publicerade dagbok! En fruktansvärt tjock svart otäck bok med sidor tunna som bakplåtspapper….fyllda med elakheter mot kolleger och medmänniskor förstörde vår måltid.

Jag försökte mig på att läsa den men tröttnade alltför snabbt och bläddrade mest hit och dit. Konstaterade att den är som en blogg dock med avsaknaden av det roliga som finns i ett bloggande, nämligen nyfikenheten på vad bloggaren ska skriva härnäst, lusten att följa någons tankar och liv. Visst får man ha åsikter om andra och man behöver inte heller gilla alla men jag tror och inbillar mig att man mår bättre och får ett härligare liv om man undviker alltför många personangrepp!

Thommy är mycket upprörd, särskilt över elakheter kring Keve Hjelm, hans ”storebror” som dessutom inte längre finns i livet! Han kommer definitivt att hugga tillbaka!

Den svarta otäcka boken….

img_2458.JPG

Hur som helst var maten god trots att matron uteblev!

ÖRTGRAVAD UGNSBAKAD LAX
Mycket praktiskt att laga till många. Jag brukar ofta köpa hem en hel laxsida, skära av så mycket jag behöver för dagen och frysa in resten till ett annat tillfälle. stora som små bitar kan tillagas på detta sätt. Örterna kan variera efter tillgång och smak. Se bara upp med att ta för mycket dill, det kan bli alltför starkt.

1 benfri sida lax, ca 1 1/2 kg
Några kvistar basilika, persilja, timjan och lite mindre dill
Gourmetsalt

Skölj laxen och tag bort eventuella ben med en laxtång.

Hacka örterna grovt och klappa in de i laxen tillsammans med saltet. Ställ laxen svalt

att grava i några timmar.

Lägg hela sidan i en ugnsfast form och baka laxen i 200° i c:a 20 minuter.

Servera med ris, potatis eller pasta och grönsallad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *