MONIKAS MAT OCH SVERIGES NATIONALDAG!

12 maj - 2008 | 4 kommentarer

I kväll kommer det första programmet av denna omgångs Monikas Mat och jag är lite pirrig förstås! När vi spelade in kvällens program var jag dessutom sjuk, typiskt, jag som i stort sett aldrig är sjuk!

Minnet från inspelningen är därför lite oklart. Men vad jag minns är att det var väldigt svårt att hitta en person i mataffären som med lust och glädje kunde berätta om hur de brukar fira Sveriges Nationaldag. De flesta såg mest förvånade ut när jag ställde min fråga om hur de brukar fira denna dag! Och när jag till slut fann en ytterst sympatisk herre och kastade mig över honom i hopp om att han skulle leverera vad jag ville höra och fick till svar på Franska att han endast varit i Stockholm och Sverige i två timmar blev det nästan komiskt!

Så, jag säger som jag sa till TT spectra; -Finns det inga traditioner får jag väl skapa dem, skratt! Och kom på att vad kan vara bättre att äta på just Nationaldagen än mat lagad på Svenska råvaror?!

Jag lovar att kvällens Västerbottenpaj och biffarna som kanske just tack vare fransmannen fick ett litet Franskt inslag inte kommer att göra någon besviken! Och någon bättre dag än att ge sig iväg på pick-nick i vår sköna natur än Nationaldagen finns väl knappast? För som ju Muminpappan sa, -Det finns alltid en anledning till att göra en utflykt, det gäller bara att välja rätt dag! Och då säger jag; Och ikväll kommer inspirationen!

DAGENS NYHETERS TV-SIDA IDAG!

img_2501.JPG

OCH FÖR ORDNINGENS SKULL, SVENSKA DAGBLADETS TV-SIDA IDAG!

img_2502.JPG


Vilken tur att du finns Anna! Tack igen....och missa inte studenten ikväll! /Monika

monika | 2008-05-13 08:32:01

Lyckat må bra program - vill se mer...

Anna F | 2008-05-12 21:13:01

TACK Anna! Och bra tänkt! Man kan ju behöva lite njutning också bland alla ruskiga nyheter! /Monika

monika | 2008-05-12 10:15:32

Spännande! Ser fram emot att se ditt program, det kommer säkert att ta alla rapports-tittare, man kan ju titta på aktuellt senare liksom. Lycka till, ses i tv-rutan! Soffan är bokad

Anna F | 2008-05-12 10:06:24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *