IKVÄLL ÄR DET KÄRLEK I MONIKAS MAT!

14 maj - 2008 | 8 kommentarer

Tänk så romantiskt att gifta sig! Jag, som inte har blivit gift drömmer mig bort i kvällens program…. Men hur skulle jag egentligen vilja ha det på mitt eget bröllop? Jo, efter att ha lagat maten på många bröllop, upplevt ännu fler så har jag ju nästan blivit expert på vad man i alla fall inte bör göra!

Ett gott råd, om man är som jag förstås….överarbeta inte! Ett bröllop är så fantastiskt i sig, både för gästerna och för de som gifter sig så hälften är redan vunnet! God mat gjord med kärlek, bubblande champagne och ett gott vin att skölja ner det hela med, en kyss och lite dans… så ordnar det sig!

Jag skulle satsa mest på själva upplevelsen, dekoren! Rosenblad, spetsdukar och blommor! Så mycket har jag lärt mig genom åren att människor ”äter med ögonen” och den omedelbara känslan blir den kvarstående! Flera gånger har jag upplevt att både brudpar och gäster tackat för maten innan de ens har smakat bara för att bordet varit så vackert! Och det är ju bra, för allt detta går att förbereda i tid!

JAG DEKORERAR BORDET I REGNKAPPA! REGN HÖR JU TILL…..

img_1274.JPG

ANNA FLEBERGS UNDERBARA KÄRLEKSKORT OCH TRÅDKONST, VILKET HANTVERK! (annafleberg@hotmail.com)

img_1277.JPG

ROSENBLAD OCH BRUDPAR TILL TÅRTAN….

img_1271.JPG

Det största dramat i kvällens program var vädret! Här fanns allt! Ömsom regn och ömsom solsken och det vet ju alla som någon gång har filmat vilka klaffproblem detta kan ställa till. Men var det någon gång under dessa 4 högtider som ett regn inte var en katastrof så var det just i bröllopsprogrammet, för visst är det så att regnstänk på ett bröllop betyder tur i kärlek, ger många barn och goda förutsättningar för ett lyckligt liv! Missa inte Monikas mat ikväll!


Hej igen härliga Anna! Det känns verkligen fantastiskt att ha en sådan trogen supporter som dig! Tack för att du finns! /Monika

monika | 2008-05-15 09:55:26

Hej igen underbara Monika! Man känner bara njutning......Stort Tack Hälsningar Anna

Anna F | 2008-05-14 21:45:19

Hej Ninni! Så kul att Du hörde av dig! "Faster Elsa" som jag kallade din mormor var ju inte min faster utan min Fars faster, jag minns henne mycket väl och visst har jag varit på hennes pensionat som litet barn! Många har också sagt till mig att jag nog ärvt en hel del av henne! Så roligt att du tittar på programmen och javisst, det är så lätt som det ser ut! /Monika

monika | 2008-05-14 20:28:07

Hej! Här kommer en hälsning från en släkting. Din farfar Erland och min mormor Elsa var syskon. I dag när du visade hur man bryter servetter tänkte jag på min mormor. Under många år hade min mormor ett pensionat och jag kommer ihåg hur hon ordnade med alla matbeställningar, dukade och bröt vita linneservetter. Jag har flera av dina böcker och även om jag bara har provat en del av dina recept tycker jag att det är kul att titta i böckerna. Dina TV program har jag tittat på och kan bara konstatera att det ser så lätt ut när du lagar mat. Jag ska absolut prova några av dina recept som ser så smaskiga ut.

Ninni | 2008-05-14 20:17:31

Hej Polly! Den har jag köpt på Bik-bok förra sommaren.....visst är den fin, en ruskigt bra gjord Donna Karankopia som visserligen bara gjordes i svart,,,,,Kul att du gillade den! /Monika

monika | 2008-05-14 20:06:09

Hej! Var har du köpt din undervart fina rosa topp som du hade på dig i dagens program??? & när??? Den var helt underbar......

Polly Pretty Pants | 2008-05-14 19:17:07

Hej Jeanette! Du hittar alla recepten till mina program på recept.nu. Lycka till med firandet! /Monika

monika | 2008-05-14 11:38:27

Vi har en annalkande studentmottagning och är mycket nyfiken på dina recept som du visade här om dagen. Var hittar jag dem?

jeanette | 2008-05-14 11:33:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *