MAGISKA MIDSOMMAR AVSLUTAR IKVÄLL MONIKAS MAT!

15 maj - 2008 | 4 kommentarer

Midsommar är den högtid som är mest populär i min familj. Vi firar den hejdlöst och har sedan 11 år tillbaka en midsommarfest som är så inplanterad i bekantskapskretsen att vi inte ens behöver tala om saken, de kommer alla klockan 14!

Dessutom har även grannarna börjat ha midsommarfester, så till dansen, fotbollen och brännbollen har vi de senaste åren varit uppemot 150 personer på den lilla ängen utanför vårt hus …..

Klockan 14 blir det enligt tradition en drink och sedan blomsterplockning till midsommarstången, alla hjälper till så det blir raskt ett hav av blommor. Sedan binder en duktig svägerska till min granne Ulla kransarna till stången. Själva stomen sparar vi Gud ske lov år från år…Därefter följer ett moment jag filmar intensivt varje år, kanske inte så mycket för att det är extremt spännande eller så utan för att det är egentligen enda gången på året jag får se Thommy utöva fysiskt kroppsarbete, nämligen då själva stången ska resas!

Sedan börjar dansen…..därefter blir det grillning följt av fotbollsmatch och efter kaffet blir det brännbollsmatch. Då är lagen uppdelade i Djurgårdarna mot Utbölingarna….Det är just dessa moment som gör det här kalaset så populärt hos barnen…..de vuxna blir som barn och barnen blir som vuxna! Och de kan inte bara förstå varför de vuxna inte träffar fotbollen med foten eller ännu värre kastar iväg racketen istället för bollen på brännbollen……

Det mesta finns med i kvällens avsnitt av Monikas mat förutom fotbollsmatch och brännbollsmatch. Men här grillas, sillas och äts jordgubbstårta! 19,30 i kväll på tv 4!

DANSEN

img_1187.JPG

GRILLNINGSVINKLAR DISKUTERAS

img_1136.JPG

JAG BLIR MIDSOMMARFIN MED HJÄLP AV PETRA

img_1138.JPG


Åh, Anna! Tack och tack igen! /Monika

monika | 2008-05-15 22:57:33

Tack!!! Vi saknar dig redan....... Ha det bäst. Anna

Anna F | 2008-05-15 19:14:00

Hej Monika Det är något alldeles speciellt med dina program. Alla dina program är magiska...... Vill se mer.... Fantastiskt att du finns! Hälsningar Anna PS. Lycka till

Anna F | 2008-05-15 11:33:20

Hej Monika Underbara program, otroligt inspirerande! Ser mycket fram emot kvällens program, min familj är också midsommarfreaks... Synd bara att serien tycks vara slut nu... Hoppas du kommer tillbaka snart! Har en fråga om västerbottenspajen du gjorde häromdagen - inga kryddor nämndes, behöver den inget salt och ingen peppar? Tack, tack, tack! /Ninna

Ninna | 2008-05-15 11:05:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *