ROLIG DAG, FIN BLUS, LÅRFILÉ, KÖPENHAMN OCH FLÄSKKÖTT!

25 maj - 2008 | 5 kommentarer

Så har jag hostat mig fram i några dagar…men det blir bättre dag för dag! Fredagens fotografering var rolig och annorlunda…riktigt annorlunda! Tyvärr kan jag inte riktigt avslöja allt eftersom det då inte blir en nyhet när tidningen kommer ut, 15 juni tror jag visst att det var….men ett litet smakprov följer här!

MÄSTERKOCKEN MELKER ANDERSSON OCH JAG

img_2615.JPG

Åkte sedan mot fritids för att hämta barnen men gjorde ett par stopp på vägen. Och eftersom jag fått så många frågor om mina kläder, (roligt!) kan jag nu beskriva hur det går till… All min shopping sker utan planering. Jag får en timme över, rusar in i några butiker jag brukar hitta något och ser egentligen på en gång om där finns något eller inte. Och se, det gjorde det idag! En väldigt fin blus på KRISS, (Svensk design som jag just upptäckt!) Se själva!

MIN NYA KRISSBLUS!

img_2626.JPG

Nöjd och glad åker jag vidare till mataffären, men måste erkänna att jag inte är så full av inspiration…Irrar mest runt och handlar till slut kycklinglårfilé till middag. Väl hemma med barn och matkassar tycker jag det är dumt att jag inte tänkte till mer i affären vad vi skulle ha till kycklingen….rotar i frysen och hittar en påse rotfruktsmix jag köpt för ett tag sedan. (Lite konstigt då jag egentligen inte gillar frysta rotfrukter….) Men påsen åker fram och Beata och jag får till en jättegod kycklingrätt som familjen slukar!

PÅSEN!

img_2617.JPG

BEATA!

img_2621.JPG

JAG!

img_2622.JPG

Och här kommer receptet!

PANNA PÅ KYCKLINGLÅRFILÉ

1 paket kycklinglårfilé, ca 700 g

2 msk smör

1 röd lök, hackad

2-3 msk fond, (går med kalv, vilt, kyckling eller vad som finns till hands)

5 dl vatten

1 påse rotfruktsmix

1/2 kruka basilka

TILL SERVERING

Ris

Hetta upp smöret i en stor, vid panna. Bryn kycklingen runtom. Lägg ner den hackade löken och låt den få fin färg.

Tillsätt fond och vatten, låt koka upp. Häll i påsen med rotfruktsmix och låt grytan puttra i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen är klar.

Dekorera med massor av basilikablad och servera med ris och grönsallad!

I DAG ÄR DET MORS DAG!

img_2625.JPG

Och imorgon åker jag till Köpenhamn, inbjuden av Danish Meat Association. Här blir det mycket om griskött, ekologi och besök på Meyers Madhus och tvåstjärniga restaurang Noma….Det blir spännande! Och idag lagar jag helstekt fläskkotlett till middag för att hylla danskarna!

FYLLD MEN RÅ!

img_2630.JPG

I GRYTAN!

img_2632.JPG

Och receptet får Ni när jag vet att det blev gott! Senare ikväll……


Millan, Hej! Ha, ha det är hur kul som helst med dessa klädfrågor! Den vita blusen är ett gammalt H&M fynd! Och jag älskar den! Den är så fin till jeans...och får även ibland funka som min "kockrock" då jag inte äger någon... /Monika

monika | 2008-05-26 08:29:46

Hej ! Tack för klädtips från Kriss, är den vita blusen därifrån oxå??? Det var nämligen den sötaste blus jag sett på länge. Varför klädfrågor till en världsmästare i matlagning:) Jag håller på att förnya min stil o garderob !!!!

Millan | 2008-05-26 07:34:49

Hej Anna och AnnaCarin! Vilka härliga komplimanger, Tack så jättemycket! "Snöret" är av silikon och kallas för "loop" tror jag om jag inte minns fel. Det säljs på varuhus och husgerådsbutiker och är väldigt praktiskt och enkelt att använda. Man "klickar" fast ändarna och behöver alltså inte knyta och hålla på, dessutom går det ju att återanvända. /Monika

monika | 2008-05-26 06:38:40

Hej Monika! Jag gillar också fläsk-kött och att fylla kotletten så där var inte en dum idé..Jag undrar vad det där rosa "plast-bandet" finns att köpa..verka myckeet enklare än ett snöre. Säger som föregående talare..Du är Alltid snygg i kläder och ser otroligt fräch ut. En lisa för själen! Hoppas du får en trevlig resa till Köpenhamn..en stad med skön stämmning. Mvh AnnaCarin

AnnaCarin | 2008-05-25 21:11:15

Hej Monika Alltid vacker, glad trevlig.....Hr gör man???? Hoppas att mår bättre. Ha en trevlig resa. Kram Anna PS.Nästa projekt som skulle passa dig :Mitt liv som mamma till TRE underbara barn. Att du hinner med allt ???

Anna F | 2008-05-25 19:47:06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *