MIN MAT, TJEJLUNCH, MARATON!

2 juni - 2008 | 2 kommentarer

Oj,oj nu har jag kommit efter i mitt bloggande! Men så mycket ska hinnas med…. Min bästa bok ”Min mat” kom i fredags i en underbar pocket utgåva med guldtext på framsidan. Jag kallar den från och med nu, ”the golden book”! Jag är riktigt stolt!

The golden book!

img_2714.JPG

Åsa, en god vän ska flytta med sin familj till New York på 5 år och hade sedan tjejlunch. Tänk vilket äventyr och vilken omställning. Men jag undrar just om jag hade kunnat flytta på min familj så där enkelt, de är alla alldeles för rotade här på Djurgården. Hur som helst åt vi god tonfisk och inspirerad av det kommer här ett bra recept på halstrad tonfisk med sardellsmör.

Åsa på lunchen, visserligen bortvänd från kameran…

img_2682.JPG

HALSTRAD TONFISK MED SARDELLSMÖR OCH RÅRIS
Halstrad tonfisk tillhör min familjs favoritfiskar. Min man och mina barn gillar det för att de tycker att ”det smakar som kött”!

6 kotletter av tonfisk, ca 2 cm tjocka
Olivolja till pannan

SARDELLSMÖR
8 sardellfiléer i olivolja
4 salladslökar
1 msk fint rivet apelsinskal
125 g osaltat smör, rumsvarmt
Några droppar citronsaft
Peppar

TILL SERVERING OCH GARNERING
Råris eller vitt ris
Apelsinskal
Persilja

Börja med sardellsmöret. Finhacka sardeller och salladslökar. Riv apelsinskalet.

Blanda ner alla ingredienser i det rumsvarma smöret och rör kraftigt tills allt är blandat. Peppra. Forma en rulle av smöret och linda in rullen i en bit plastfolie. Lägg i frysen ca 15 minuter tills det stelnar.

Koka riset enligt anvisning på paketet.

Hetta upp olivolja i en grillpanna. Halstra fisken i 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra.

Servera kotletterna med riset och en skiva sardellsmör. Garnera med strimlat apelsinskal och persilja.

Sedan var det lördag och vi var instängda på Djurgården på grund av Stockholm Maraton. En skön och slapp dag…

Söndag rivstartades med fotbollsmatch, Prins Bertils memorial ett härligt bilrally med fina gamla bilar och avslutades med en underbar söndagsmiddag med goda vänner, barn och hundar här hemma!

Söndagsmiddag

img_2693.JPG

Snygge Johan…

img_2689.JPG

Doktors Johan och Tomas…

img_2697.JPG

Söta Beata…

img_2702.JPG

Nu måste jag ila på möte!


Vänta tills du får se denna lilla, som en liten guldklimp! /Monika

monika | 2008-06-03 08:41:38

Den boken älskar jag. Har den framme som en tavla. Hälsningar Anna

Anna F | 2008-06-03 07:58:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *