MR BIG OCH MORGONGUBBAR MED STRÖSOCKER!

17 juni - 2008 | 6 kommentarer

Oj oj oj vad jag njöt av Sex and the cityfilmen! Tänk att jag missat detta, varför har jag inte följt denna serie? Så full av humor, girlpower, vackra kläder och skor, tjut och skratt!

MOT SEX AND THE CITY!

img_2830.JPG

Festen efteråt ratades dock av mig och Birgitte, vi var så uppspelta och kände mer för ett tjejsnack på tu man hand så vi gick på Sturehof istället. Här fick vi i oss varsin tallrik med en alldeles underbar Pata Negra som med några droppar olivolja och en sudd flingsalt över sig smakade alldeles sagolikt gott. Detta sköljdes ner med ett riktigt härligt rödvin som vår eminenta servitör letade upp åt oss…och lite nersmittade som vi var av kvinnorna i filmen blev det nog ett glas för mycket i alla fall! Men vad trevligt vi hade!

Sängen kom jag inte ner i förrän halv tre så när klockan ringde 7 i morse var jag trött! Men hade inte mycket till val, bara att hoppa in i duschen skulle ju kliva på spårvagnen vid Djurgårdsbron klockan 8 för att medverka i radion!

TRÖTT MEN GLAD!

img_2832.JPG

Väl på spårvagnen fick jag kaffe, nybakad sockerkringla och ett glas fyllt med jordgubbar beströdda med en rejäl sked strösocker, mmmmm så gott och uppiggande! Det ska jag ha på mina frukostar i fortsättningen!


Hej Birgitta! Nej det var ingen special! Det finns en cafévagn på Djurgårdsspårvagnen, supertrevligt och gott var det också! Kul att Du gillar min blogg! /Monika

monika | 2008-06-23 09:24:46

Hej Monika! Har nyss hittat din blogg och gillar den högt! En skön lättsam inställning till mat, recept och arrangemang. Men jag blir nyfiken, finns det tillfällen med frukost på Djurgårdsspårvagnen, eller var det något special? :-) Glad sommar!

Birgitta | 2008-06-22 17:53:37

Hej Maria! Du är inte den enda som frågat och jag har även svarat förut....men här kommer det igen! I keramiken kan det finnas bubblor med luft efter bränning, och jag är ganska övertygad om att blötläggningen får dessa att "gå ihop" på något sätt, så att keramiken inte spricker vid matlagning. Det speciella med denna keramik från Gerbera är ju att den är ugnsfast och behöver tåla lite mer än annan. Sedan har jag märkt att den suger åt sig vätska första gången och då är det ju bra att den blir mättad med just vatten och inte något som tar smak. Detta behlövs ju bara göra första gången men det är det värt för den blir verkligen mycket tåligare! Hoppas du blev nöjd med svaret! Trevlig kväll! Monika

monika | 2008-06-18 16:41:12

Hej! liten dum fråga: varför lägger du keramiken i blöt? Nyfiken på orsaken till att blötlägga glaserad keramik... Stod i bloggen 11/6. Tack för all inspiration och vacker matlagning!

Maria | 2008-06-18 12:43:03

Hej Anna-Carin! Tack, tack, tack vilken komplimang! Och vilka bra idéer! Hoppas någon ansvarig på ett magasin eller en tvkanal läser och tänder till, det är ju ändå Ni läsare och tittare som kan påverka mest! Vildsvin ja, visst är det gott! Väldigt saftigt och mört, så kul att "misstaget" blev ett lyckokast, det är det bästa med misstagen att man nästan alltid lär sig något av dem! /Monika

monika | 2008-06-18 08:00:35

Hej..igen..jag tror inte att jag är ensam om att tycka att du är en levande vitamin injektion..Nu till nåt helt annat..nämligen mat! Jag var bjuden på kalas i helgen..av min bror och svägerska..mycket god mat..buffé med diverse pajer samt annat gott som tillhör buffé-bordet..men en sak som jag verkligen fastnade för var vildsvins spett..(de trodde att dom köpt fläskfilé) men glatt överraskad visade det sig vara vildsvin och mums vad det var gott!! Smälte i munnen och gav mersmak vill jag lova... Om du skulle starta upp typ vecko-kurser i mat och vackra dukningar,Låt säga..Tors-sönd så skulle jag vara den förste att anmäla mig!! Jag tror att din familj och vänner kan skatta sig lyckliga över att du gör så vackert runt dig! Eller ett vecko/månads-magasin i någon kvälls-tidning så vi får tips hur du tänker ut dina recept samt diverse ideér. En liten tanke jag fick så här efter en slitsam dag på jobbet med mina underbara patienter!

AnnaCarin | 2008-06-17 22:01:49

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *