STRESSIGT VÄRRE, BJÖRKRIS, ADVOKATEN OCH FÖDELSEDAG!

18 juni - 2008 | 5 kommentarer

I dag blev en stressig dag. Sprang en längre morgonrunda i morse än jag brukar och fick dåliga nyheter. Emil som arbetar i parken på Djurgården stannade sin bil och meddelade att han inte kan ordna björkriset till midsommarstången i år eftersom han själv inte skulle fira hos min granne som han brukar…..jag försökte på alla sätt att be honom utan att verka för bestämd….när jag sprang vidare insåg jag att det ibland kan vara en nackdel att vara så kapabel som jag är. Han hade ju aldrig stannat mig och sagt det om han inte visste att jag kommer att ordna det själv! Kanske ska jag bli lite mer hjälplös?

Därefter skurade jag badrummet och gästtoaletten….. sedan vaknade William och Kasper, och luftmadrassen Kasper sovit på var helt utan luft! En sak till att ordna tänker jag efter att jag tyckt synd om Kasper som sovit på stengolvet. Men vi behöver en madrass på söndag då vi åker till Marstrand så detta måste ordnas i dag! När jag står där och försöker vika ihop den på något vis undrar jag varför i Herrans namn jag köpt en så stor?!

In till stan, måste stanna på posten och skicka iväg en stor låda böcker och till och med det är krångligt! Jag vill att Susanne som ska ha den ska få lådan till sin dörr, men tji fick jag, så lätt går det inte eftersom jag inte har hennes telefonnr med mig! Nu börjar jag bli på dåligt humör…….

Åker mot min Advokat som ska hjälpa mig med ett ärende som vi är försenade med…..han har sitt kontor på Kungsgatan och jag kan inte låta bli att köpa en massa söta kläder till mina flickor på Noa Noa när jag springer förbi, det är ju rea! Blir på bättre humör och springer vidare…. Åker till fel våning med hissen två gånger och blir arg igen…..

Mitt i alltihop ringer min bror mig och säger att det är bättre att jag handlar ölen så de är kalla när vi ska ha dem eftersom han reser upp från Göteborg……Kapabel igen tänker jag…..

Sedan är det huvuduppgiften för dagen kvar och klockan är redan halv 3! William fyller år på midsommarafton och jag måste köpa presenten i dag. Imorgon måste jag ju handla maten och fixa inför Midsommarfesten….

Problemet är ju också att barnen idag har allting! William brukar skicka ett mail till mig varannan dag med en bild på en vattenskoter och skriva snällaaaaaa under bilden…..det vet jag ju att han vill ha men även om jag älskar honom hur mycket som helst så går det ju bara inte! Vare sig för min plånbok eller praktiska skäl. Nej, här gäller det att tänka!

Sagt och gjort, kläder gillar han ju, och nya strumpor behöver han. Jag satsar på lite exklusivare strumpor och kalsonger, en snygg skjorta (som det kommer bli bråk om!) en jättefin sommarjacka (som han kommer att gilla!), några böcker, (alltid bra för bildningen även om dessa mer handlade om kärlek!)  Men jag tror ändå att det hela löste sig på Claes Ohlsson! Massor!!!med olika sommarspel, vattenpistoler, jättefrisbees, hoppbollar, styltor, lufttennis med mera, med mera…..Nu får ju alla barnen kul på midsommarafton också!

Sedan kom jag på att han önskat sig ett bankomatkort! Det ska han få och börja ansvara för en del av sina inköp, fotbollstejp, tuggumi, ”fika”, bio med mera..Ha, ha tänker jag när jag ringer Thomas på banken i Långasjö, nu kommer William även att få sig en läxa! Hans månadspeng kommer aldrig att räcka!

Se så fort och bra det gick! Nu hann jag till systembolaget också, en sak mindre att göra imorgon! Och nu skriker alla på mat!


och alltid denna stress? varför är det så att allting hopar sig så man måste springa runt som en tok för att hinna allt som bara "måste" göras? själv har jag en ganska avslappnad inställning till midsommar efter att ha jobbat på midsommar i flera år så är den inte så himla viktig längre. Ofta är det ju kallt, blåsigt och så regnar det också så jag tar det ganska lugnt.

Anna | 2008-06-19 22:25:03

Hej Catharina! Då är vi två som just kommit hem med kassarna......och nu har jag skickat iväg barnen för att plocka buketter till borden! Beträffande Västerbottenpajen så är den urgod och en härlig Champagne blir ju aldrig fel för som André Therive och Madame de Pompadour sa; "Champagne finns till för konversation, där andra drycker finns till för berusning. Champagne stimulerar intellektet, istället för att motarbeta det." (André Therive) "Champagne är det enda vin som bevarar en kvinnas skönhet sedan hon druckit av det." (Mme. de Pompadour) Ha en riktigt härlig Midsommar! Monika

monika | 2008-06-19 14:00:44

Känner så väl igen mig i det du skriver...kapabel till allt... Precis hemkommen efter att ha storhandlat + köat på systemet en halv evighet och nu är det dags att fixa blommor och lite annat småplock...men samtidigt är det ju kul att fixa och ordna. Ska påbörja matförberedelserna inför morgondagen sen, tänkte bjuda på din Västerbottenspaj som jag hittade här för ett tag sen och som jag tyckte lät så god. Funderar på om det funkar med champagne till (jag lever efter devisen att champagne går till allt..;-), tänkte det kunde vara en bra början innan sillen och nubben. Ha en riktigt skön midsommar och tack för alla härliga recept och alltid lika inspirerande och personliga blogginlägg! //Catharina

Catharina | 2008-06-19 13:46:09

Hej Ingrid! Ja inte klokt att barnen alltid tror att det bara är att "hämta mer pengar" på banken! Men på något vis får man väl rannsaka sig själv.....mina barn har ju inte direkt behövt sakna något här i livet! Men precis som du säger så kanske bankomatkortet ger en annan medvetenhet som de förr eller senare behöver komma till! Trevlig midsommar! Monika

monika | 2008-06-19 10:30:05

Bankomatkort är super. Mina tjejer trodde länge att det bara var att gå till banken och hämta mer pengar när plånboken sinade.... Efter att tjejerna fick egna bankkonton och tillhörande kort började en och annan polett trilla ner.... Dock tycker den största tjejen att det är så konstigt att hennes pengar alltid tar slut snabbare än lillasysters. Det borde ju inte funka så....hon som är äldst borde ju ha mest pengar kvar... Knepig logik..men har man en ruskigt sparsam lillasyster så får man nog leva med detta problem.....

Ingrid | 2008-06-19 08:50:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *