VANILJBULLAR OCH MORGONJOGG PÅ KLIPPORNA!

23 juni - 2008 | 0 kommentarer

Egentligen brukar vi gå på Bergs Konditori och äta frukost första morgonen vi är här men idag hann någon gå och handla bröd och bullar innan alla vaknat. Bergs konditori är en klassiker här på Marstrand, det sägs till och med att ”har man inte varit på Bergs så har man inte varit på Marstrand!”

Det var väl också detta som gjorde att jag för några år sedan skrev en bok om just Bergs konditori där det också rymdes en hel del av Marstrands storslagna historia.

Sommarfrukost för oss är släta bullar med smör och ost och ett glas mjölk eller en vaniljbulle också med mjölk. Jag vet, inte särskilt nyttigt men gudomligt gott!

Därefter ska jag ha min sedvanliga morgonrunda. Nu är dock Djurgårdens perfekta grusgångar utbytt mot kuperad terräng och hala klippor ….

Rundan runt ön börjar med en tung uppförsbacke som går ner i en trollskog för att sedan ta mig upp igen till Martallen och näckrosdammen.

img_2929.JPG

Martallen och nedan Näckrosdammen

img_2930.JPG

Sedan kommer jag upp på höjden och ser ”stora havet!” Havet ger mig en härlig frihetskänsla , både skrämmande och starkt på samma gång…

img_2952.JPG

Stora havet med Pater Noster…Det blåser kraftigt och jag får verkligen anstränga mig för att inte blåsa omkull!

Sedan ska hela rundan göras igen, promenerandes med barnen!

Och då blir det även ett stopp vid önskebrunnen….

img_2939.JPG

Martallen igen!

img_2940.JPG

Rakeloch jag

img_2941.JPG

Ikväll blir det middag på Grand…..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *