TILL ALLA BARNFAMILJER!

28 juni - 2008 | 0 kommentarer

Nu vet jag receptet x 2! Barn älskar anka och barn älskar att diska!

Först blev det drink och tilltugg…..hastigt påkommet men på fatet finns ändå sparris, pilgrimsmusslor, (hade 7 stycken hemma i frysen, phu!), ölkorv med viltsmak från scan, (goda!), snittar med röd pesto. Sedan är det min räddare i nöden och ständiga följeslagare, min Basilikasås som jag alltid har en flaska på hyllan som verkligen är god till allt! Några droppar över fatet och ALLA undrar vad man gjort!

BASILIKASÅS
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 dl vit balsamvinäger
3-4 dl olivolja
salt och peppar

Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen på väl rengjord flaska ochj se tioll att alltid ha kvar!

God till allt, pasta som ensamrätt, sås till grillad fisk eller köttbit,. kokta grönsaker eller på potatisen och vips, Basilikapotatis!

img_3113.JPG

Sedan var det dags för ankan. Se till att pannan är riktigt het och lägg sedan ner brösten med skinnsidan ner och eftersom här finns så mycket fett redan behövs inget extra!

img_3117.JPG

Salta och peppra, vänd efter ca 4-5 minuter. Sänk värmen något och efterstek tills ankan är klar. Lite rosa kan den vara.

Skär upp ankbrösten i skivor och servera som jag idag, med nykokta färska rödbetor, smörstekt knipplök och chamnpinjoner samt färskpotatis att mosa med smör till puré som Rakel älskar eller endast serveras som den är i all sin enkelhet.

img_3125.JPG

Komplimangerna lät inte vänta på sig, Beata vill äta anka hela veckan för det var det godaste hon ätit på länge…..(och hon får god mat varje dag!)

Sedan var det dags för disken!

img_3126.JPG

Tänk att jag har dessa två! Och nu ska vi äta smultron med gräddmjölk och socker!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *