CAMILLAS MATUPPROR!

29 juni - 2008 | 0 kommentarer

I Dagens Nyheter idag är det en mycket läsvärd artikel om maten som serveras våra äldre. Jag blir både upprörd och arg och full av beundran för denna kvinna, Camilla Sparring från Svärdsjö som startat ett uppror mot hela elendet!

Det positiva är att Camilla en gång lyckats påverka makthavarna, om än i den egna kommunen att behålla skolköket i Svärdsjö och då endast med hjälp av några hundra namnunderskrifter i protest. Se, det går att riva upp beslut!

Att Camilla varje dag arbetar inom vården med att sköta om våra äldre är beundransvärt i sig och att hon dessutom har kraft att vara arg över vad hon tvingas servera dem är ännu mer beundransvärt! Jag är alldeles övertygad om att hon har rätt då hon säger att hemlagad mat som både doftar och smakar gott skulle göra revolution för vården av de gamla. De skulle bli både gladare, friskare och lättare till sinnet!

Som ett icke vetenskapligt test är lördagsmaten fotograferad och provsmakad….Se själva!

img_3128.JPG

Och vad värre är, den smakade inte ens illa utan den smakade absolut ingenting! Min erfarenhet har också lärt mig att maten bör vara vacker och SE god ut. Ser maten god ut är den i de allra flesta fall också det! Vi äter faktiskt med alla våra sinnen och detta måste ju vara bra för åldrandet, att träna våra sinnen!

Så låt oss hjälpa Camilla att få ihop sina 100 000 namnunderskrifter hon behöver! Gå in på

www.camillasmatuppror.se

och skriv på, idag! Så kanske de äldre skulle kunna få en sådan här frukost någon gång!

img_3130.JPG

Enkelt, vackert och gott! En kopp Dofilus med en hand full smultron!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *