SVEN- BERTIL TAUBE, ELEGANSENS GIGANT!

29 juni - 2008 | 1 kommentar

img_3140.JPG

I dag var det dags att för Sven Bertil Taube att entra Gröna Lunds scen för 47,e! gången! Och han gör det galant! Jag vet ingen man som har elegansen så i ryggraden som honom! Att sedan Pappa Everts sånger är så bra och viktiga idag, en si sådär 50 år senare än de skrevs gör ju inte saken sämre! Tänk bara strofen ”Det är krig och politik som förstört vår jord” eller ”Vad vore livet Rose-Marie utan sång och dans?” För att inte tala om hela texten till ”Änglamark” och ”Min älskling Du är som en ros!” Missa inte detta om ni är i Stockholm två dagar till!

Sven som vi kallar honom är Gudfar till William. Thommy och jag tillbringade våra första timmar tillsammans just på hans konsert på Gröna Lund för 28 år sedan. Vi har försökt hålla liv i traditionen att alltid finnas där på premiären, den brukar vara 8,e juli men de senaste åren har vi ju varit på Marstrand….

I dag fick vi till det! Men när vi kom på att vi alltid brukar ha en krans med oss fick vi lite panik, det är söndag och vår ”kransblomsterhandlare” har stängt!

Sagt och gjort, det är bara att göra en egen!

img_3132.JPG

img_3135.JPG

Och se så bra det blev!

img_3143.JPG

img_3145.JPG

img_3147.JPG

img_3150.JPG

William, gudsonen! William ja, han är kvar i Västerås och var inte med! Men han kommer hem i morgon……och flickorna tog chansen när vi bjöds på snittar att spela på Gröna Lunds ALLA spelhjul och till slut vann dem varsin nalle och en groda till William!

img_3151.JPG

Och nu ska jag försöka laga lika goda kycklinglår som jag åt på Zink grill och sedan heja på Spanien! Olé!


[...] lund) och åkte karuseller tills vi mådde illa. Såg här på bloggen att min andra granne, Monika Ahlberg också var på grönan ikväll.. Djurgården är en liten ö.. Kvällen innehöll givetvis [...]

Pollo alla diavolo | Lyxlagat | 2008-06-30 06:32:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *