TUNN MORGONTIDNING OCH KORV UTAN KÖTT!

30 juni - 2008 | 3 kommentarer

Ja det är väl bara att konstatera att det råder en viss nyhetstorka på sommaren! DN är tunn som en lokaltidning och det enda glädjeämnet är Spaniens storslagna seger! Viva Espana!

Sätter på Nyhetsmorgon istället. Och där står en trevlig kock och gör egen korv på kalvfärs, grädde och timjan….ser både enkelt och gott ut så nu vill jag ha en korvspruta så att jag också kan börja göra min korv……

Dessutom blir jag plågsamt påmind om hur lite kött det är i våra ”köpekorvar”, vi är lurade igen! Ca 1 cm av en vanlig korv är kött, det andra är tillsatser och annat jox!

Det får mig att minnas en ”Falukorv” jag blev bjuden på förra sommaren, den var hemgjord och smakade gudomligt. Jag vet att det finns en hel del människor i vårt land som har otroligt bra tillverkning av egen korv, låt oss främja dessa och fråga efter bättre korv i butiken!

Dagen kommer att fortsätta i småskaliga producenters tecken! Ska förbereda och göra iordning recept till en kurs jag ska hålla i småskalig livsmedelsförädling i Värmland i Augusti.

Och så kommer William äntligen hem! Och i kväll är det dags att följa Prins Caspians äventyr med Narnia…..


Hej igen Linda! Det finns en mailadress till Margareta också; Margareta.Edsgard@hush.se /Monika

monika | 2008-06-30 20:08:56

Hej Linda! Inte klokt men jag vet inte var, så blir det när man far runt som jag...men om Du kontaktar Margareta på Hushållningssällskapet i Värmland på tel, 054-545625 så kan hon svara.... /Monika

monika | 2008-06-30 20:03:52

Hej Vart i värmland ska du med din kurs?

Linda | 2008-06-30 19:56:48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *