JAG SMET IGEN…

6 juli - 2008 | 0 kommentarer

Jag har svårt för avsked, om än de som är endast för några dagar! Och när jag satt nerbäddad i höstens skördar vid datorn kom jag på att jag måste så ny sallad! Min sista skörd gjordes till lunch!

Min sista skörd….

img_3268.JPG

Jag har ett salladsland där allt är mer organiserat men så har jag en stor kruka utanför köket där jag också sår salladsblad. Ibland har jag nämligen varken tid eller ork att gå iväg och skörda, vill bara öppna dörren och ha allt där. Man blir sjukt lat av att ha en stor trädgård…..

Nu har jag nästan ätit upp all Rucola i min kruka och odlar efter samma princip som i mitt land, med två veckors mellanrum då täcker det behovet hela sommaren…..

img_3269.JPG

Dessutom började jag fundera över att jag kanske borde ägna mig mer åt maten i mitt bloggande än eventuellt förälskade Baroner?

Eftersom jag då fick dåligt samvete kommer här ett härligt recept på

SMÖRKRÄMSTÅRTA MED VINBÄR OCH HALLON
En tårta som är både söt och syrlig!

2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör, kylskåpskallt
1-2 msk vatten

TILL KAVLING
Strösocker

TOPPING
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 äggulor

TILL GARNERING
3 dl röda vinbär
1 dl hallon

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda raskt ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme.

Strö ut strösocker på bakbordet. Kavla ut degen till en rundel. Placera rundeln på en plåt med bakplåtspapper. Grädda botten på 225° värme i ca 8-10 minuter eller tills den fått fin färg.

Rör ihop smör och florsocker till toppingen. Tillsätt äggulorna. Bred ut toppingen på kakan, ställ svalt. Garnera med vinbär och hallon precis innan serveringen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *