TEKNIKENS UNDER..

10 juli - 2008 | 0 kommentarer

heter det ju, men nu skulle jag vilja säga teknikens vidunder! Kanske är det mig det är fel på, jag kan inte minnas någon apparat som jag köpt på senare år som fungerat som den ska direkt, mobiltelefoner, platt-tv, digitalboxar, playstation……och nu mobila bredband! Jag kan knappt skriva ordet efter att ha tillbringat timmar med Rickard i butiken där jag köpte det…….han talade till slut med både Apple och Microsoft i telefon! Det är fortfarande inte löst………

Jag går till apoteket medan du håller på sa jag till slut…och gjorde också så men smet också in på bokhandeln!

Det är inte så ofta jag kan rekommendera en kokbok jag inte själv skrivit med gott samvete,, (skratt) inte heller säga vem som är min förebild, (skratt igen!) Jag känner visserligen ett ”släktskap” med några få! (tredje skrattet!)

Jag beundrar Anna Bergenström för sitt gedigna och jordnära arbete, jag har till och med många gånger tänkt att min framgång med Rosendalsboken borde hon kunnat gjort tidigare!

Nigella, jag gillar inte alls hennes mat men hu så sensuell hon är, hur gör människan? (vill vara lika snygg när jag far runt i mitt kök!)

Men sedan kommer min ”bror”! Jag vet precis vad han ska ta som nästa ingrediens då han lagar mat, vi har exakt samma smaklökar, vi tycker om samma ingredienser, vi har samma förhållande till matlagningen i sig och vi tycker samma saker är viktiga och värda att framhålla. Vem är han? Jo Jamie Oliver.
Jag skildes från mitt exemplar av ,enligt min mening hans bästa bok när jag gav den till Charlott och Lennart som tack för vårt besök och idag köpte jag mig ett nytt exemplar!

Bläddrade lite förstrött igen och fastnade för den grillade makrillen, kanske för att jag inte har min sedvanliga västkustsommar utan far runt och ska bada i Östersjön!

Hör bara;

”Skär med kniv 1/2 cm djupa skåror i fiskskinnet på båda sidor. Gnid in fisken med olivolja och salta såväl in- vändigt som utvändigt. Stoppa in en rosmarinkvist i varje fisk.

Lägg fiskarna på grillen, i grillpannan eller i ugnen. Tillaga dem ett par minuter på varje sida- de ska vara knapriga och ha fin färg med vackra ränder från grillgallret. Lägg dem sedan ytterligare en minut på magen så att de säkert blir tillagade helt igenom.”

img_3382.JPG

Viva Jamie! kunde inte skrivit det bättre själv! (fjärde skrattet!)

Ett par sidor senare… Smultronchampagne!

Ingredienser, (något avskalat från mig)

Ett myntablad

3 stora nävar smultron

En flaska champagne

Lägg myntabladet och smultronen i en sil. Pressa smultronen genom silen ner i en bunke med baksidan av en sked, (vi vill ha saften!) Förvara i kyl fram till serveringen.

Fördela smultronpurén i 6 champagneglas. Fyll på med champagne och njut!

”Hemma hos Jamie”

img_3383.JPG

Och nu när jag tittar igen, har han inte gluttat lite i min Rosendalsbok? (femte skrattet!)

Och om det är så, hur kul är inte det?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *