ALDRIG MER PRISEXTRA!

13 juli - 2008 | 0 kommentarer

Idag gjorde jag mitt livs misstag, jag åkte till Prisextra för första gången i mitt liv! I åratal har jag hört vänner och bekanta säga; – Åh vad det är bra på Prisextra!

Så idag, när vi skulle med en redan fullpackad bil ut på landet tänkte jag, kanske skulle vi åka förbi Prisextra ändå och köpa lite extra stora förpackningar av bastingen, lite gott kött och annat…..

Ut kommer vi därifrån med jag vet inte vad, inte det vi behövde i alla fall och inte det som var nödvändigt heller, som inte går att få tag på där vi kommer att vara…. Inte klokt men man förförs av mångfalden, mängden…ja, jag vet inte vad!

Det första man ser är hänförande, sallad i alla färger och former i lösvikt, i STORA mängder och VACKRA färger! Och det vet ju jag redan dessutom, att mer säljer mer….en futtig mängd är inte särskilt säljande men det var sannerligen detta! Jag som odlar min egen sallad köpte en stor påse!? Varför?

Vidare…kan vi äta spagetti och köttfärssås till middag? säger ett av barnen. Ja, ja säger jag och 1 1/2 kg köttfärs åker ner i vagnen….fanns inga mindre…och så håller det på…2 för 10 kromor…10 frallor, blanda som du vill för jag vet inte vad! Det slutar med en full vagn och massor av problem vid bilen, det låg mat överallt!

Sedan säger jag det förödande; (Thommy höll på att dö!) men jag köpte inte något av det jag tänkt mig! På onsdag får vi goda vänner som gäster och jag vill bjuda på något riktigt gott!

Sagt och gjort, ut från Prisextras parkeringsplats och in på den närliggande, Martin Olssons! Här rusar jag in och köper delikatesserna…Babymozzarella i kilovis, löjrom och 3 kg av utmärkt kött, med mera…! Det kostade ungefär lika mycket men nu köpte jag ju det som var meningen….. Gud vad vi luras och lurar oss själva!

Väl framme var det mycket att utforska…båten till exempel, funkar den?

img_3395.JPG

Det gjorde den…och tur var väl det för jag glömde köpa mjölk på Prisextra!

img_3399.JPG

Hur funkar nu allt annat?

img_3400.JPG

Tja, det var dåligt med utrustning i köket. Om jag bara hade vetat! Har ju ett hav i källaren hemma av slevar, knivar och kastruller från Gastromax….har ni provat att finhacka lök med en brödkniv?

img_3404.JPG

Och tillaga köttfärssås i mycket små pannor och utan baskryddor, min obligatoriska buljongtärning?….De glömde jag ju också att köpa! Men till slut blev allt klart och det blev faktiskt gott ändå, en god parmesan gör underverk! Och det köpte jag!

img_3411.JPG

img_3409.JPG

Sedan är lyckan total, när vi finner en ynkligt liten blåmanet i vår vik, vi som är födda på västkusten tror inte våra ögon men tar det som ett tecken…..

Och Rakel gör sitt bästa hela kvällen för att fånga en fisk till lunchen imorgon!

img_3398.JPG

William tar en sista tur och jag undrar om det är detta som kallas häng?

img_3402.JPG


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *