VI VAKNAR TILL STRÅLANDE SOL…

14 juli - 2008 | 2 kommentarer

i vårt lilla hus på Dalarö! Jag knatar upp de 250 meterna till brevlådorna och är inte särskilt hoppfull om att morgontidningen ska ligga där, men si det gör den! Tänk att det funkade för en gång skull…..

Direkt efter frukosten gör vi en båtfärd med vår lilla båt för att ”känna in omgivningen”, vattnet ligger spegelblankt och vi åker runt Smådalarö, vinkar till flera bekanta från stan och konstaterar att det är rätt trevligt. Vi är ju inte vana vid denna sortens skärgård men jag börjar faktiskt tycka att den är rätt okey…

Sedan kommer Axel och hämtar William på vatten scooter, han håller på att dö av lycka!

img_3412.JPG

And off they go!

img_3414.JPG

Vi solar och badar, läser böcker och njuter….på eftermiddagen åker vi in till byn. Och här blir jag glad!

img_3419.JPG

En gammal kollega till mig från Rosendal står livs levande i en alldeles underbar butik som säljer våra bästa Jämtländska ostar, de bästa Italienska salamis, närodlade grönsaker och bär, finfina ankbröst, delikatesser som gåslever….ja allt man kan önska sig!

Här ska handlas, det lovar jag!

img_3418.JPG

Sedan går vi gatan ner…en Smoothie ska i magen!

img_3420.JPG

Och gott var det!

img_3422.JPG

Vi går gatan ner och se, ett bageri! Dock vattenskadat idag men öppnar imorgon….. I will be there!

img_3424.JPG

Sedan blir alla oförklarligt hungriga och vi äter frasvåfflor med sylt och grädde! Vilken bra sommarfrukost, dessert eller mellanmål!

FRASVÅFFLOR, rätt många…

5 dl vetemjöl

1 1/4 tsk salt

6 dl vispgrädde

1/2 dl vichyvatten

TILL SERVERING

God sylt och lättvispad grädde

Vispa ihop alla ingredienser utom vichyvattnet till en så tjock smet som Yoghurt. (vispa varken mer eller mindre! )

Rör ner vichyvattnet med en träslev, ej med vispen, till en jämn och fin smet.

Grädda i våffeljärn och servera nygräddade med en god sylt och lättvispad grädde!

Och ikväll grillar vi fläskkarré från en glad gris och serverar den med färskpotatis, nykokta rödbetor och bearnaisesås!


Hej Lena! Ha, du blir inte besviken på fläskkarrén det lovar jag! Faktum är att det är det allra bästa grillköttet! Och vad kul att du "hänger kvar" och läser min blogg trots sommarvärmen! Ska prova ditt tips med chokladflorsocker i drömtårtan även om jag är en sann motståndare till smaksatta produkter,,,men för din skull så! /Monika

monika | 2008-07-15 20:15:51

Nu har du gjort det igen Monika! Känner mig lite lurad men nu måste jag iväg och handla lite fläskkarré och färska rödbetor till kvällens middag... Sitter på jobbet och funderar över vad vi ska äta ikväll (hjälp vad effektiv man är så här i sommarvärmen...) Åker direkt ut till "min" skärgårdsö efter jobbet så det är viktigt att planera innan så allt går fort-fort! Hade tänkt mig en annan meny men nu blir jag så sugen på din... Som vanligt efter att ha läst din supertrevliga blogg! Kan berätta att din drömrulltårta som du skrev om tidigare i sommar blir än godare med chokladflorsocker istället för vanligt flor (hade bara chokladvarianten hemma, felköp av någon som trodde det var kakao - ovan handlare, inte jag! - men den var klockren). Enda nackdelen är att kakan kanske ser lite tråkigare ut (brunt, brunt) men är man chokladälskare är den toppen... Fortsätt skriva, du är så bra! /Lena

Lena Pe | 2008-07-15 08:09:31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *