YATZY OCH TUNNSKUREN KOTLETT AV EN GLAD GRIS!

19 juli - 2008 | 7 kommentarer

Jag kom tillbaka idag, till Dalarö! Efter min (underbara!) ensamhet i stan…..

Jag kastades in i Yatzy med Beata, bra spel för alla åldrar!

img_3486.JPG

img_3482.JPG

JAG VANN!

img_3484.JPG

Vad har ni gjort när jag varit borta frågar jag? Läst Sune svarar de i kör…

img_3502.JPG

Och nu vill de hjälpa till med maten…

Jag köpte tunnskurna kotletter av en glad gris på vägen ut så det fick bli en variant av Williams vårpasta!

350 g tunnskuren kotlett

Smör eller olja till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

1 bunt sparris

1-2 buljongtärningar

3 dl matlagningsgrädde

Pasta, gärna stor och rolig sort

TILL SERVERING

Parmesan och grönsallad

Fräs de tunna kotlettskivorna hastigt i smör eller olja. Salta och peppra.

Ansa, dela och koka sparrisen i ett par minuter i lättsaltat vatten, häll av.

Blanda sparris och kött. Tillsätt grädden och ett par buljongtärningar, låt koka upp. Späd eventuellt med lite vatten.

Koka pastan och häll av. Lägg upp på ett stort fat och häll över kött och sparrissåsen. Hyvla över parmesan och servera. Garanterat ”likeable” för barn!

Beata delade sparrisen och gjorde salladen!

img_3495.JPG

img_3504.JPG

Och sedan kom det fram att de längtat efter datorn!

img_3499.JPG

 


Åh, Eva! Vilken komplimang! Just så vill jag att det ska vara1 Tack! /Monika

monika | 2008-07-22 21:14:03

Hej Monika Din pasta & kotlett panna gjorde vi ikväll och den blev underbart god. Började läsa din blogg för ett tag sen och har fastnat totalt, nu för tiden när man inte har nån aning om middan så säger vi bara " vi tittar in till Monika och kollar" :-)) Ha en fortsatt fin sommar

Eva B | 2008-07-22 20:00:36

Din blogg gör mig glad varje dag Kramar

mamma | 2008-07-20 19:03:07

Hej Anna! Och Tusen tack från både mig Rakel och Beata! /Monika

monika | 2008-07-20 13:33:58

Hej Susanne! Och Tack för komplimang! Jag är ju en rätt så "snabb" människa, brukar säga att det är tur för mig att min ångest är drivande och inte förlamande! Skratt! Jag lägger mellan 30-60 minuter om dagen på min blogg, och tycker det är hur kul som helst, särskilt när det kommer in kommentarer så jag vet att någon därute läser det jag skriver! /Monika

monika | 2008-07-20 13:32:49

Hej underbara Monika! En glad Monika har glatt inflytande på läsare och tittare och alla andra! En glad mamma Monika har glada och trevliga barn, grattis på födelsedagen i förskott Bea och Rakel! Ha en fortsatt underbar sommar! Kram Anna

Anna F | 2008-07-20 12:07:44

Hej Monika! Du är så fantastiskt flitig med din blogg!!! Varje dag, i ur och skur, ett inlägg, långt eller kort. Jag blir lite impad - jag läser den ofta (och gärna). Hur mycket tid lägger du på din blogg varje dag? Hälsningar från Susanne i Jönköping

Susanne | 2008-07-20 10:39:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *