TACK KAJ!

24 juli - 2008 | 4 kommentarer

För bumper och god guidning över vart vi skulle åka med vår båt i det fina vädret idag. Vi är ju inte riktigt hemma i Stockholms skärgård eftersom vi alltid brukar vara på Marstrand och där hittar vi ju men här behöver vi hjälp!

Efter ett antal frågor om vart vi skulle åka och vilken väg så föreslog han en tur till Kymmendö och kulturknuttarna i sällskapet, Thommy och min svägerska Åsa tyckte det lät bra att åka till Strindbergs ö.

Morgonen började dock med vissa besvär och matematiska teser, vad väger vi och hur många kilo tar båten?

Vi vägde för mycket men trotsade tyngdlagen eftersom havet låg stilla…..och Kajs lugna kommentar att ”idag går det bra”….vilket lugnade Beata, den mest oroliga av oss!

Nu är vi på väg!

img_3591.JPG

Lite baktungt var det ju men det gick!

Väl framme äter vi lunch, ingen restaurang att rekommendera men den är ju helt utan konkurrens så allt går ner. Måste ändå tillstå att jag gjorde bästa valet som undvek det som alla åt, nämligen hamburgare, Köttbullar, Biff Strindberg med Pommes frites eller någon sorts seglartoast med en torr skiva oxfilé , nej det var siken man skulle ta och det gjorde jag! Tack och lov, jag har någon sorts fiskfrossa efter alla dessa dagar med grillade köttbitar….

Ebba som åt hamburgare behövde en glass och jag njuter av sik och rosévin…

img_3595.JPG

Sedan var det hemfärd och barnen var som tokiga, för med oss i båten hade vi en present från Kaj,
en bumper! Och den fick vi låna eftersom han är en sann gourmet och jag lagar såååå god mat, skratt!

img_3604.JPG

Tack snälla, snälla Kaj på Marin depån! Du förgyllde vår dag!


Hej Helena! Och Tack, kul att du tycker om att läsa min "dagbok". Mitt hjärta är köpt i en konstnärsbutik på Marstrand, det är handgjort i silver och jag älskar det! Ska ta reda på vem som tillverkat det, jag återkommer! /Monika

monika | 2008-07-26 00:59:50

Hej Monika! Din blogg i dagsbokningsanteckningar med det vardagliga skrivandet insprängt med recept är mycket trevligt. Jag hoppas att du kommer att fortsätta med det och känn dig stolt över ditt skapande med mat och alla dessa recept i dina fina kokböcke, en mycket personlig touché. Måste mitt uppe i alla recept fråga var du har köpt ditt fina halssycke(hjärta) som finns med på dagens bild och på bild från den 18 juli? Ha en fortsatt fin sommar! Hälsningar Helena

Helena | 2008-07-25 22:26:13

Åh, Catrin! Nu gjorde du så att jag fick en extrem västkustlängtan! Det har gått ganska bra tills nu....Gud vad jag saknar det salta havet och goda fiskarna! /Monika

monika | 2008-07-25 09:50:01

Vilken härlig dag! Kan väl knappast bli bättre? Eller kan jag kanske locka med en härlig rödspetta,knaperstekta champinjoer och bacon, skirat smör och färsk potatis. Desserten var en ljuvlig hallonpaj med lättvispad grädde. Efteråt en underbar "cortado"(expresso med en skvätt varm mjölk) Vi ska nu börja förbereda "kvällsvickningen"Gratinerade kräftor och givetvis på Tenans vis......Mums Viva Marstrand och västkusten!!!! Ha en fortsatt "GÖR GO SEMESTER" (Jag har gjort och använt din basilikaolja,underbart god!!! Du gör det lite svåra så enkelt för oss "amatörer" ,fortsätt så i din blogg och i dina fantastiska böcker.

catrin | 2008-07-24 21:53:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *