NI SKULLE BARA VETA….

30 juli - 2008 | 2 kommentarer

hur vi äter vi kockar!

Dagen började med en kräftprovning för Svenska Dagbladet! Roligt! Det var samma gäng som förra året med undantag från att Carl-Jan Grankvist var utbytt mot Fredrik Eriksson och Nisse som trodde det var på fredag….

Kärt återseende på oss andra! Kan ju inte avslöja något om själva provningen då det ska publiceras i Svenskan på lördag! Men så mycket kan jag väl säga i alla fall, att en del kräftor ska man helt enkelt inte köpa! Jag blir arg, man lurar människor!

Och här suger jag tag i typ nummer 12!

img_3662.JPG

Och här är vi som provat!

img_3665.JPG

Direkt från Svenska Dagbladet åkte jag för att handla mat och höstblommor till morgondagen fotografering. Min älskade blomsterhandel på Norrmalmstorg har semesterstängt så jag fick slåss med galningarna på Hötorget! Väl hemma blir jag arg när jag ser vilken usel kvalitet jag köpt!

Mat, mat har jag köpt förstås och även tänkt på vår middagsmat för dagen…. god fisk är inhandlad!

Sedan kommer Thommy och flickorna hem och de ska minsann inte ha middag för de har ätit ute!

Bra, trots allt tänker jag.. mer tid för mina förberedelser och börjar baka morgondagens Lingonpaj!

img_3671.JPG

Eftersom jag bestämmer mig för att använda en vacker och stor porslinsform från Gerbera så stämmer naturligtvis inte receptet riktigt….och jag skriver om….

Men den blev bra till slut!

img_3679.JPG

Någonstans mitt i blir jag hungrig! Jag som hade köpt så god fisk till middag…men den kan jag ju inte stå och laga bara till mig?

Hade jag inte några små fina rödbetor? Jovisst!

På med dem!

img_3673.JPG

Och det blev min middag!

img_3677.JPG

När jag sitter och äter och väntar på att pajen ska bli klar kommer flickorna och deras väninna Julia och frågar;

-Vad blir det för mat?

-Jisses! Ni hade ju ätit, nästan fräser jag och tänker på fisken vi kunde ha ätit…….

Nu får det bli pasta med pesto eller smör till, säger jag.

-Har vi parmaskinka? frågar Beata tyst…. men ser att det inte är läge. Jag sätter på pastavatten och ber dem duka!


Hej Lena! Ha, ha! rödbetorna var goda, och jag åt dem just så med flingsalt och smör! Tänk om jag någon gång skulle erbjiuda hela familjen denna "middag"?..... Kräftorna ja, Nu när jag vet vilken "skit" rent ut sagt det finns i butikerna så kan jag bara säga Watch out! Det är lika med att slänga pengarna i sjön som att köpa vissa sorter. Efter allt är publicerat på Lördag kan jag säga sanningen! /Monika

monika | 2008-07-31 15:45:30

Hej! Gissa om jag ska läsa Svenskan på lördag! Har planerat in kräftkalas m goda vänner nästa helg och man vill ju inte köpa några bottennapp. Känns verkligen viktigt att kräftorna är av bra kvalité - även om det runt om är supergott också (västerbottenspaj t e x..., hembakat knäcke m fänkål, pavlova m röda vinbär... - längtar!). /Lena (plötsligt väldigt sugen också på rödbetor... med flingsalt och smör).

Lena Pe | 2008-07-31 08:17:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *