VI GAV UPP!

7 augusti - 2008 | 6 kommentarer

Jag kan inte skylla på barnen, att det var dem som hade ledsnat även om jag faktiskt kommer att göra det när jag ringer förlaget imorgon och berättar att jag åkt hem från Singö i förtid. Jag stod inte ut med ösregnet helt enkelt. Efter den underbara dagen igår bland lena klippor och glittrande hav så vaknar vi idag till hällregn igen…… och hör och häpna, det öste ner ända tills vi kom 1 mil från Stockholm….

Barnen var snälla och hjälpte till att städa. Höll sig utomhus när jag skurade golvet och packade faktiskt in alla väskorna i bilen..Därefter satte de sig inne i bilen och väntade medan jag gjorde det sista i Waldermars stuga…Låst och klart!

img_3714.JPG

När jag kommer till bilen har barnen gjort en pakt! Vi hade bestämt att vi skulle stanna på ALLA loppmarknader vi åkte förbi på vägen hit men William som är den som är minst road av Loppisar hade ytterligare en idé, han vill stanna på Mc Donalds Drive in i Norrtälje för det har vi aldrig gjort!

Jag och Mc Donalds är ingen bra kombination! Visst rusar jag in där någon enstaka gång om året och köper hamburgare till barnen om vi har extremt bråttom…Dock skulle jag allra helst vilja säga att vi äter ALDRIG på Mc Donalds och har ALDRIG gjort!

Jag har faktiskt en vän, Per, som hållt detta löfte även sedan han fått barn, så Per om Du nu läser detta, SLUTA NU!

Första Loppisen var inte så kul, rörig och dyr, men det fanns en Papegoja där som drack kaffe! Det var roligt!

img_3717.JPG

Sedan åkte vi förbi ungefär 8 stycken Loppisar som var stängda, en del hade skylt vid stora vägen och vi svänger av, sedan när vi väl kom fram var det stängt! Fy!

Men plötsligt så kommer vi till ”Tant Berg”. Hon hade en jättefin Loppis, ordning och reda, allt var vackert uppställt och sorterat! Här handlar vi sa flickorna1

img_3721.JPG

Och vi handlade, ett ölglas till Thommy som fyller år i nästa vecka, en korg till att plocka smultron i som Rakel ”bara måste ha”! Beata vill ha en liten duk till sitt skrivbord och jag hittar en hög med formar till Anna! Anna Fleberg ni vet som gör vackra saker av små kakformar! Anna, jag köpte allt som ”Tant Berg” hade!

Sedan åker vi mot Norrtälje och Mc Drive inn! Halvvägs saknar Rakel sin mobil! Jisses Rakel! Nu är det andra gången den verkligen håller på att gå förlorad på bara ett par veckor! Den ligger bland dukarna, får hon fram…Bara att vända och ALLA är hungriga!

Vi hittar mobilen och åker igen mot Mc Donalds, 8 minuter kvar kommer det på en gigantisk reklamskylt! Inte klokt!

Framme! Och jag får ett skrattanfall av dess like när jag ska tala om för apparaten vad vi vill beställa! Jag klarar det nästan inte, William sufflerar och RÖSTEN säger åt mig att TALA TYDLIGARE!

Tänk er själva!Beställ av denna!

img_3704.JPG

Hur som helst, vi fick våra hamburgare och for hem!

Betongljusstakarna från Edblad&co var finfina just där jag tänkt ha dem!

img_3722.JPG

Jag är glad för det och under hela mitt bloggande har jag hjälpt William att laga sin cykels punktering! Vilket han är glad för nu! Cykeln funkar och nästa gång kan han laga den själv! Hurra!


Hej Tilde! "Tant Berg´s" loppis låg rätt nära Norrtälje från Grisslehamnshållet, Ja, Ca 8 minuter före Mc Donalds drive inn! Skratt! /Monika

monika | 2008-08-08 08:32:11

Hej Anneli! Vad roligt att du gillar min blogg och blir inspirerad att springa ut i köket och sätta igång med både det ena och andra! /Monika

monika | 2008-08-08 08:30:33

Hej Anna-Carin! Sommaren har varit rolig och intensiv! kanske inte så avkopplande som den brukar.....men nu ser jag fram emot hösten! Är en "höstmänniska" egentligen, älskar att ta på mig en kofta och strosa i löven! Och Ha ha vad roligt att det är "beroendevarning" på min blogg, det vlll jag att det ska vara! Själv börjar jag bli beroende av kommentarer......ha, ha! /Monika

monika | 2008-08-08 08:22:26

Hejsan Monika! Härlig loppis ni hittade. Vart exakt ligger den i Norrtäljetrakten? Tack för en superbra blogg, så roligt att läsa från dig! / Tilde

Tilde | 2008-08-08 00:00:18

Hej Monika, Roligt att läsa din blogg, du sprider en massa glädje omkring dig. Jag har blivit inspirerad av din matlagning, bakning och alla recept du skriver om. Nu ska det bli slut på halvfabrikat och här ska tillagas rätter och bakas hela hösten....

Anneli | 2008-08-07 22:44:38

Hej...hoppas sommaren har vart skön..just nu är det HÖST-VARNING..Jag älskar också loppisar men vissa måste ha en övertro på det de ska sälja..Rysligt dyrt! Inte lika lätt att göra fynd nuförtiden.. Saknade också din blogg under dessa dagar när den var borta..BEROENDE-VARNING på den. Ser fram emot en skön och färg-rik höst med mat och annat smått&gott du brukar skriva om in din mysiga blogg.

AnnaCarin | 2008-08-07 21:49:36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *