BEATA NJUTER…

10 augusti - 2008 | 9 kommentarer

av ett lördagsbad i går kväll med hela stora badkaret för sig själv! Och eftersom Rakel är borta passar hon på att bada skumbad med mycket doft! (Rakel är allergisk och därför badar barnen för det mesta i grönsåpa!)

img_3724.JPG

img_3725.JPG

Sedan går William, Beata och jag ner till Ewa-Marie, min goda vän, mästerfotograf och turligt nog också granne för att titta på deras katt Sally som väntar kattungar och visa en kappa jag just köpt som jag undrar om jag ska behålla eller ej!

img_3730.JPG

Katten var söt, mjuk och inte så väldigt tjock… men nu börjar ett evigt tjat om att vi ska ha en av ungarna…..

Och kappan behåller jag!

Vi kom hem alltför sent och somnade som stockar alla tre i min säng!

Väcktes på morgonen av ett bildmeddelende från Magnus, Julias pappa…..

En trött fiskare….

dsc00129.jpg

men var beredd med grytan, fångsten har varit god! (Och jag som verkligen lovat att det ska bli Tacos till middag!)

Sedan vill Beata passa på, innan Rakel kommer att baka bullar med mamma…..

img_3733.JPG

Och jag som just startat ett kok Plommonsylt med valnötter….men klart Beata ska få baka!

Och mitt i alltihop kommer Rakel hem med kräftorna!

img_3732.JPG

Och just som jag kokat upp kräftlagen och satt in andra plåten med bullar i ugnen ringer William och vill bli hämtat på Hjorthagen! Men han säger snabbt, väldigt snabbt att han kan börja gå mot Tv 4……..jag instruerar Beata om hur hon ska ta ut och sätta in nya bullar och ger mig av!

KRÄFTLAG

Vatten

1 1/2-2 msk salt per liter vatten

Krondill + vanlig dill

1 msk honung per liter vatten

1 stor gul lök i skivor

Koka upp rikligt med vatten, salt, honung, lök och hälften av dillen. Se till att ha så mycket lag att kräftorna täcks.

Kontrollera att alla djur lever och skölj dem väl i rinnande kallt vatten.

Lägg ner ca 10 kräftor åt gången och låt koka häftigt varje gång. Täck med dill och koka i ca 8 minuter. Ta upp dillen och lägg på ny. Låt kräftorna kallna i lagen.

img_3737.JPG

Servera kräftorna kalla och glöm inte tillbehören! Se tidigare blogg, ”HEJ, HEJ KRÄFTA!”.

När jag nästan får spader av allt som händer kommer flickorna inrusande och säger att jag ”bara måste titta ”när de åker flakmoppe med Stefan….(en annan granne………)

img_3734.JPG

Och här kommer gåvan till Stefan som Tack för färden!

img_3738.JPG

Och hör och häpna! Nu har William faktiskt lagat tacos!


Samma här idéerna sprutar fram i mitt huvud och vänner ringer och frågar, och jag kan ge hur många förslag/tips som helst, men sedan när jag själv skall ha middag så brukar jag vara så trött så det blir inte ens hälften av vad jag tänkt, men till andra kan jag frysa isskålar, sätta rosetter runt flaskor, sockra rosenblad, plocka kvistar osv osv Helt rätt gissat ;O) Cat

Cat | 2008-08-12 14:16:55

Ha, ha! Det känns som du redan "manar på" mig bara genom att följa med här! Det är jag både glad och tacksam för.. Du verkar ju hur pysslig som helst, det konstiga med mig är att när jag jobbar har jag inga gränser men till privata tillställningar har jag storslagna idéer som just brukar stanna där....och jag tror att Du bor på Ekerö? /Monika

monika | 2008-08-12 08:48:55

Ja vem vet *blink blink* när du smiter tillräckligt mycket kanske el behöver tårtidéer el dekorering/dukning/utsmyckningstips som är min starka sida så bara hojta till. Har idag målat 34 styrolitägg, kan du gissa till vad? Ledtråd dukning kräftor. Bor också på en Ö men inte kungliga Djurgården utan mer där själva Kungen bor fast på Ön efter hans ;O)

Cat | 2008-08-11 19:33:07

Ha, Ha Cat! Var bor du? Kanske har du snart ett jobb!? '/Monika

monika | 2008-08-11 18:42:22

Visst är det härligt med vänner på alla sätt och vis. Som Abraham Lincoln sade en gång "Tänk på att främlingar är vänner du ännu inte känner" Jag skulle just nu vilja vara både min chef och arbetsledare el så skulle jag vara din assistent och skjutsa tillbaka dig in igen när du smiter för mycket hahaha.... Cat

Cat | 2008-08-11 17:51:50

Hej igen Cat! Ja, inte klokt detta med bloggeri och nätet! Jag känner mig som jag fått en ny familj och en hel klase med nya, härliga vänner! Roligt! Själv sitter jag nu och försöker komma igång på allvar med jobb som hopat sig. Jag har en lista där jag stryker sak för sak...samtal efter samtal, receptmakeri, kurs- och föredragsplaneringar..... I ärlighetens namn går det sådär! Jag smiter ifrån med jämna mellanrum både ut i trädgården och hit till bloggen! Det är ju "nackdelen" med att vara sin egen chef och arbetsledare! Skratt! /Monika

monika | 2008-08-11 10:38:26

Heeej! Ja, visst är det lustigt att det kan bli så, och jag kommer på mig själv att tänka ibland att -"Dessa härliga keramikfat skulle Monika se" el likn ,O) Och ändå så känner jag ju inte dig, känns lite knäppt men fantastiskt vad nätet kan göra eg. Ja, just nu så bråkar mina gulliganer rätt rejält så skall bli lite skönt när skolan börjar nästa vecka, och vi försöker ju få "egentid" med var och en men är lättare sagt än gjort, som du vet. Om fångsten blir bra så blir det eget kok annars så får man piffa till de frysta som ligger i reserv i frysen. Skall pröva din lag hur som helst ngn gång i höst hoppas jag. Ha det gott!

Cat | 2008-08-11 10:16:01

Hej Cat! Så lustigt att just Du kommenterade idag! Tänkte på dig någonstans i går och undrade om dina tvillingar fyllt år ännu! Vilken underbar tårta du fick till! Jag förstår ju också att du vet vad jag menar med att låta en tvilling vara själv med mamma ibland....... Ska du kka kräftorna själv? Gör då lagen från min blogg, de blev supergoda! /Monika

monika | 2008-08-11 08:58:33

Vilken underbar kväll/dag ;O) Själv pustar jag ut efter kalas (det blev en slottstårta med Sjöjungfruar på ena sidan och Riddare på den andre=båda barnen nöjda. Halva var sjögräsgrön och andra halvan var vit. Jag älskar kräftor och snart så smäller det och vi skall premiär-äta kräftor här också.

Cat | 2008-08-10 21:13:07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *