CAROLINE, ÄRENDEN OCH SPÅR……

14 augusti - 2008 | 6 kommentarer

Jag hade en lunch inbokad med Caroline, underbart trevlig tjej som jag är i färd med att börja samarbeta med…vid vårt förra och första! lunchmöte kom jag för sent för att jag inte hittade någon parkering och så även idag! Inte klokt av flera skäl!

Dels är jag en punktlig person av naturen, tycker att det ingår i etiketten, ”respekt för medmänniskan” att komma i tid till ett avtalat möte! (Detta gäller alla utom Wolfgang, skratt! För här veeeeet jag ju att han kommer senare än vi sagt!)

Jag avskyr när människor kommer försent till ett möte…det är en slags nonschalans jag blir grymt irriterad över och väntar sällan mer än 10 minuter om personen i fråga inte har hör av sig med en bra anledning!

Sedan ska jag säga att jag åkte hemifrån 11, jag har ca 15 minuter i tid att ta mig in till city med bil och lunchen var avtalad till 12. Herre Gud jag snurrar runt i över 45 minuter för att hitta en parkering i närheten av korsningen Sveavägen/Kungsgatan, (vad hände med trängselskatten? Nu fungerar den inte längre!) och till slut gör jag en riktig fräckis, en U-sväng framför en annan bil och bara parkerar och låtsas som ingenting….men då var ju klockan 10 över 12 och jag hade verkligen bråttom!

Förlåt så väldigt mycket Du i röda bilen där!

Väl framme, trevlig lunch och Caroline berättar att stället där hon köpt våra lunchsallader går mycket bra för att dressingen är såååå god och de vägrar lämna ut receptet. Jag tittar i den lilla burken och får ett gott skratt! Det måste vara mitt recept säger jag…Ett recept ur Rosendalsboken som i och för sig finns där under ”Balsammarinerade kronärtskockshjärtan”! Men det så klart, kan serveras och utvecklas på flera vis! Och eftersom de vägrar lämna ut receptet gör jag det här! Det är ju mitt!

3-5 vitlöksklyftor

1 1/2 dl balsamvinäger

4-5 dl god, mild olivolja

1 msk torkad körvel

1 msk torkad dragon

Ev, lite timjan också…

Salt och nymalen svartpeppar

Kör alla ingredienser i en mixer till en krämig sås. Smaka av och var generös med dragon och salt!

Viktigt är att köra mixern ordentligt och tillsätta ingredienserna i ordning som ovan. Då får man en tjock och krämig konsistens, och tro mig, Caroline och ”alla” andra att denna sås är hur god som helst till allt!

Hur som helst är det roligt med ”spår” av mitt arbete lite här och där!

En gång stod jag på flygplatsen i Östersund, planet blev försenat och jag gick in i en liten butik, den enda som fanns och finns där. Och vad hittar jag väl inte där? ”Min” tvåfärgade marmelad” som jag tänkt att ta patent på i ca 15år! Skratt, jätteskratt! för det kommer antagligen aldrig bli av!

Roligt är det! för den härstammar ju naturligtvis från mina kurser uppe på Eldrimner och det är ju hur kul som helst!

Efter lunchen har jag ärenden att uträtta på stan, springer rakt i armarna på Rune, Fina Rune Kalf Hansen och berättar att jag skrev om honom häromdagen att han inte bara var en bra kock utan dessutom söt! Jag tror att jag rodnar och såg att han har skilt sig och fått en ny tjej sedan jag träffade honom sist….

Efter Rune springer jag på en blus med röda rosor och gröna rutor, det står Monika på den! Jag köper den, trots att jag inte borde, köpte ju en blus, när var det, i förrgår? men sådana här bra ”kökstoppar” som jag kallar dem växer inte på trän! Blusar som är fina i köket och makalösa på festen…!

img_3775.JPG

Därefter handlar jag mat, ”Williams vårpasta” står på menyn och sedan styr jag kosan mot Hjorthagen för att hämta flickorna, för William, ”tränaren” har dessutom träning ikväll och ska hämtas klocka 20 på Lidingö!


Hej AnnMarie! Butiken 49 kvadrat på St Eriksgatan, (www.49kvadrat.se) har ett brett sortiment av Gerberakeramik och enligt Susanne på Gerbera tar de gärna hem det som de inte har hemma på beställning! /Monika

monika | 2008-08-15 08:42:44

Ha, ha Cecilia! Nyfiken i en strut! Men nu vet du.... /Monika

monika | 2008-08-15 08:39:48

Jag glömde förra gången jag skrev att fråga om du vet någon affär i Stockholm, som har ett bra sortiment av Gerbera. Jag har tittat in på ett par, som skall vara återförsäljare och det har visat sig att de har bara någon enstaka skål om ens det. Hälsningar Annmarie

Annmarie | 2008-08-14 19:03:39

Nu har jag följt din underbara blogg hela sommaren och fått en mängd trevliga ideér och tips både när det gäller "snabb" sommarmat och sånt som kräver lite mer pyssel. Från början var jag nog mest nyfiken på vad "goa fröken Monas" dotter pysslade med (båda våra barn har haft förmånen att ha Mona som lärare på Fontinskolan i Kungälv- dottern i 3 år och sonen i alla fall ett år innan det var dags för pension!) Hälsningar Cecilia

cecilia | 2008-08-14 18:01:31

Hej AnnMarie! Ha, ha! Nej, denna blus hängde i ett fönster jag susade förbi...Gina Tricots och priset var ringa, 198 kronor! /Monika

monika | 2008-08-14 17:27:17

Är det också en Kriss-blus? Tack för jättegoda recept! Hälsningar Annmarie

Annmarie | 2008-08-14 17:12:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *