HERE I GO AGAIN…

20 augusti - 2008 | 5 kommentarer

Dagen började med en joggingtur som vanligt, sedan hade jag ett avtalat möte med Anticimex här hemma. Ett djur gör mystiska stora gropar varje natt i min vackraste rabatt..det hade jag kanske kunnat leva med om de bara inte tar död på mina rosor……men sedan lägger djuret ett visitkort i form av högar med sin avföring! Hur läskigt som helst!

Jag har visat ”hålet” för flera trädgårdsarbetare och ingen har kunnat förstå vad det är för djur. Till slut ringer jag Anticimex och där skrämmer de upp mig till tusen;

-Det är typiskt råttbeteende säger människan i luren. Råttor! Jag är inte särskilt lättskrämd men råttor tycker jag är riktigt läskigt! Visst har vi haft ovanligt mycket möss i trädgården i år, det har jag sett. Har till och med ibland funderat på att gå med på Rakel och Beatas högsta önskan om att skaffa en katt….fastän jag är livrädd för att få en syssla till här hemma! Men när jag sprungit runt här halva kvällen häromdagen för att få ut en liten musstackare som sprungit in var jag nästan där!

Så kom då Bengt från Anticimex och bara slängde ett öga på de fyllda hålet för dagen och sa;

-Det där är absolut ingen råtta! Och när jag berättat vad ”mannen i luren” sagt när jag ringt sa han att han nog antagit att både hålen och avföringen var mindre, ALLA överdriver när de ringer till oss! Men vad det här är? Ja, det vet jag inte, har ingen aning!

-Men, sa jag utan att egentligen veta vad jag skulle säga., ville ju liksom inte släppa honom nu när han var här…

-Jag hör hur det springer i väggen också nästan ropade jag…

-Ring en jägare, de brukar vara bra på sånt här sa Bengt.

_Jag ringer jägmästaren Henrik på KDF och han lovar komma och titta, det är bara det att jag vill att han kommer nu! Det kan han inte men lovar höra av sig. Snart ringer han faktiskt tillbaka och meddelar att han gjort vissa eftersforskningar och är nästan säker på att det är en grävling. En grävling?! Det var ju skönt, en grävling kan jag stå ut med bara den slutar gräva och bajsa i min vackraste rabatt!

Hur som helst fick jag Bengt att höra mössen i väggen och på vinden fanns det spill…. så nu ser det ut så här hemma!

img_3995.JPG

Jätteläskigt, inte minst för mitt estetiska sinne….jag tar bort den imorgon! Och Bengt, han lämnar sitt visitkort och ber mig ringa när jag vet vem som gjort hålen?!

Därefter fick jag ägna mig åt mer både praktiska och vackra saker, Gud ske lov!

Först beställa grönsaker till morgondagens fotografering och sedan handla ”tidlösa sommarblommor”! Det här ska bli sommarmat nästa år och tidningen vet ju inte nu om de ska ha in det i juni, juli eller augusti 2009!…

Underbara Berit och jag på Norrmalmstorgs blommor!

img_3983.JPG

Åker vidare för att handla det övriga som marulk, tonfisk, lax, räkor, grädde, filodeg, majonnäs, smör, camembert, med mera med mera….

Telefonen ringer ovanligt mycket, mest roliga samtal och kanske det roligaste ändå är från Gunilla Hvid Fontana som bor i SydItalien och vi har planer ihop för nästa höst! Och ett par tråkiga som visar att människor inte alltid är vad man tror att de är! Jag släpper det, men tycker synd om min vän som drabbats!

Hem med mat och blommor. Måste blanda i lite egen skörd i ”köpeblommorna”…..

img_3988.JPG

Får veta att Williams lag inte ska träna på Lidingö utan jogga på Djurgården ikväll, Jippeee! en körning mindre!

Och flickorna ska träna på Manilla här på Djurgården så nu ska jag tvinga Thommy att hämta dem! Och så blev det!

Men det blev konstigt med middagen! Jag som brukar förbereda dessa ”träningsdagar” så bra! Men beslutade mig för att slappna av och ge Rakel och Beata något nu tidigt, precis vad de önskar och äta själv när de tränar och sedan se vad William vill ha när han joggat klart! (en mardröm egentligen men faktiskt inte idag!)

Rakel sa;

-Mamma, idag kan du skriva på bloggen att det inte blev Mammas mat! Det blev en annan Mamma, Mamma Findus! Och jag tänker inte berätta vad de åt!

img_3994.JPG

Iväg med dem och vad skulle jag äta? Jo, jag köpte de allra finaste kronärtskockor idag så jag tänkte mig en kronärtskocka med citronsmör OCH en kantarelltoast! (jag vet, lite konstig kombination!)

img_3991.JPG

Jag kokar min skocka, svarar på sjukt mycket mail, blev gladast för Kerstins!, tackar ja till en julfotografering i September, öppnar posten och blir jätteglad! För här kommer halva lösningen till ”julen i September” från underbara Sven-Gunnar och Ragnhild på Lutfiskens vänner!

img_3992.JPG

Sedan kommer det bästa, jag bloggar…..

Men plötsligt kommer jag på grillspetten, att de måste läggas i blöt och jag är tillbaka i verkligheten!

img_3993.JPG

Förresten, koka skockan i vatten med en buljongtärning och rör smör mjukt med mycket flingsalt, rivet skal av citron och ynka lite citronsaft…nu är min middag klar!


Hej Åsa! Och Tack för fina komplimanger! Du är min kompis det känner jag..... /Monika

monika | 2008-08-21 16:28:33

Det glädjer mig att mamma Findus hittar till ert kök också. Inte för att det är någon kulinarisk höjdare precis, utan för att t.o.m du som annars verkar vara en övermänniska i köket numera framstår som fullt mänsklig (har faktiskt förstått det innan, känns som jag går in på bloggen och träffar en kompis - konstig värld vi hamnat i, eller hur?) Jag försöker varje dag laga mat som är både god, nyttig och varierande, men ibland är det bara lika bra man ger upp. Då är faktiskt både mamma Findus och Scan till hjälp. Inte för ofta bara! Tack för en fantastisk blogg, den är lika inspirerande som alla dina böcker. Gjorde din fantastiska kantarellpaj i lördags till kräftskivan. Alla älskade den!!

Åsa | 2008-08-21 16:17:55

Hej Catrin! Jo, nog är det väl så att när man vill lite mer blir det ju också lite mer bök kring det hela! Men, så underbart att just du kopplar av med just min blogg! Jag har fått något slags behov av att "skriva av mig" på bloggen, det är hur skönt som helst och allra gladast blir jag när människor svarar med kommentarer om än det ena eller andra, då vet jag ju att någon deltar! Gothia ja! Det har William gjort 2 år, det är ju en fantastisk upplevelse för dem! Och just för att hans lag inte skulle spela Gothia denna sommar utan cuper i Dalarna och Västerås blev det ingen Västkustsommar som det brukar! Jag fick hitta charmen i ostkusten och det gjorde jag väl, (du blev ju inspirerad och sugen!) men Gudarna ska veta att i"ts not the same"! Det känner jag nu, så här i efterhand! Vattnet! Gud vad jag saknar saltet och havet! Och nu måste jag på föräldramöte! Kram Monika

monika | 2008-08-21 15:55:41

Hej igen,att ni har fantastiskt fina barn/ungdom"ar" det vet ni självklart redan!Men som den fotbollsmamma jag är,vill jag bara säga att lagidrotten /fotbollen är något så fantastiskt,hur kul som helst .William och flickorna kommer att ha hur kul som helst(Säg till samtliga tränare att de borde åka på Gothia Cup!) Själv har jag/vi i kväll tackat nej till SV/FRA ,mingel,en trevligmiddag pga tidsbrist och tråkigt nog en uddamåls förlust 2-3.

catrin | 2008-08-20 23:59:44

Hej Monika. Idag blev det en extremt stessig dag!Mina dagar är väldigt lika dina och många andras dagar.(kanske är det vi som vill ovanligt mycket och"alltid"vill visa goda resultat),men det är lite av min livsstil.Hur som helst,så har ialla fall jag funnit min totala avkoppling,efter arbete,fotbollsskjuts,matlagning,tvätt,läxläsning.m.m.Och den totala avkopplingen är när jag nyfiket och med stor spänning går in på allt om mat och deras,FANTASTISKA BLOGGARE ett sådant lyckodrag!!!! Jag stämmer ständigt och jämt av er alla,även om det oftast blir "din blogg" Monica.Allra roligast är givetvis när du lägger ut dina fina bilder till dina inlägg,Ja,tänk vad man kan leva sig in i något.(Tex när du bloggade i sommras,hur sugen va,inte jag?den fanatiska västkustbo som jag är att helt plötsligt "göra stockholsmsskärgård"äta rökt fisk och dricka iskall rosé

catrin | 2008-08-20 23:33:55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *