SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR 2009!

21 augusti - 2008 | 6 kommentarer

Ja så har jag tagit ett kliv in i framtiden! Idag har jag gjort ett sommarreportage inför nästa sommar och det känns alltid lite ”mysko” med så lång framförhållning. Jisses! jag vet ju inte ens om jag lever då!

Jag brukar akta mig för så långsiktiga projekt, inte minst för att jag är ”en aning rädd” att missa något roligare! Ha! Men detta funkade ju eftersom det gjordes nu och maten håller nog ett år till!

Eller vad sägs om;

Grön soppa med örter

Camembertfyllda filoknyten med Balsamicohallonsås

Vildörtsallad med jordgubbar

Räkor och avokadokulor med mangosås

Beta med feta och pesto

Grillspett med tonfisk, lax, marulk, citron och färska lagerblad

Ugnsbakad färskpotatissallad, krämig

Ljuvlig bärpaj med havreströssel

Det var gott, väldigt gott till och med men tyvärr kan jag ju inte lämna ut recepten förrän nästa år! Skratt!

Men en liten glimt kommer här med mina fina grannar, Torgny och Marita samt Hanneke som var fotografen under dagen! Och den skarpsynta kan ju titta noga i faten!

img_3996.JPG

Och nu måste jag ge mig av på föräldramöte!


Marimoster, Hej! Och Tack för komplimanger och Välkommen! Jag hoppas också på mer tv snart.... /Monika

monika | 2008-08-22 20:49:00

vilken lycka när jag hittade din blogg. kikar in varje dag och blir inspirerad av dina inlägg- du verkar vara en sån naturlig och glad tjej. hoppas du återkommer i tv snart. jag har länkat till din blogg i min blogg. ha en trevlig helg

marrimoster | 2008-08-22 19:54:34

Hej Petra! Så Glad jag är att du ändrade ditt beslut och skickade denna fina kommentar! Tack och välkommen in i skaran! Visst är det oerhört priviligerat att kunna jobba hemifrån och framförallt med det man älskar som jag men det finns också en del nackdelar som gör sig synliga när man minst vill ha dem. Trevlig helg! /Monika

monika | 2008-08-22 13:03:15

Hej Monika, tittat in på din blog under ett par veckor nu och blir alltid lika glad och inspirerad. Hade tänkt hålla mig från att kommentera men bra saker måste premieras. Dina bilder på glada skratt, fina blommor och mat. Jag avundas de som kan arbete med sina stora intressen och göra det hemifrån.

Petra | 2008-08-22 10:20:30

Hej Charlotte! Åh jag önskar jag kunde svara när det kommer mer eller att det kommer mer Monikas mat! Jag vill ingenting hellre än att spela in nya program, jag gillade verkligen att jobba med tv och idéer finns, många! Men besluten dröjer,,,,kanske borde jag lägga ut på bloggen att ALLA ska maila Tv 4 och fråga efter mera Monika?! Skratt! Smörgåstårta ja, denna utskällda rätt! men visst är det gott och det bästa är ju att nästan allt kan användas till fyllning! Mozzarella, färskrökt lax, rökt makrill, böckling, sardiner i tomatsås, kräftstjärtar med mera med mera. Som "klet" pesto både röd och grön, tapenade, philadelphiaost som kan smaksättas i det oändliga, majonnäs/creme fraiche förstås, örtkryuddor.....Vet du, vi efterlyser en riktigt god vegetarisk smörgåstårta! Vi har många bra idésprutor här på bloggen! Tack för dina värmande ord, jag blir verkligen glad över att Du saknar mig i rutan! /Monika

monika | 2008-08-21 20:08:13

Halloj finaste Monika! Det låter helt underbart gott!Saknar dig i tv! Kommer det några fler monikas mat program eller ngt annat som du vet framåt?Kan du tipsa om vad jag ska ha som tillbehör till två lite modernare smörgåstårtor (förutom salami,parmaskinka som tipsas om i receptet jag äter inte själv kött utan grönt o fisk/räkor)smörgåstårta ett fyllning av bla.soltorkade tomater,sardeller med kapris,basilika,parmesanost. Smörgåstårta två med bla fetaost,oliver,soltorkade tomater,pesto. Ha det så bra!kram Charlotte

Charlotte T. | 2008-08-21 17:32:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *