IBLAND ÄR DET DE SMÅ SAKERNA…

24 augusti - 2008 | 7 kommentarer

som förgyller stunder i livet!

Ett telefonsamtal från en god vän, ett ett-årskalas, min bästa vän som äntligen är gravid mår bra och har gått upp 10 kilo!, kommentarer på bloggen, ett par matchsegrar i fotboll, bra väder, en fin bukett från trädgården, planering av en rolig middagsbjudning, en joggingtur, ett brev från Stadsmissionen och Informationsförlaget med en förfrågan om att medverka i en bok till förmån för de hemlösa, barnen trivs i skolan, William har fått nya kompisar och en tjej, (tror jag!)…….

min nyskördade buket…

img_4036.JPG

Just när jag såg allt lite mörkt började jag fundera över helgens händelser…och se de var ju inte så dumma ändå, riktigt bra till och med! Det gäller väl bara att se och ta tillvara på allt som händer och inte bara låta det ”flyga förbi”!

Och eftersom jag nu börjar känna ”något” kyliga vindar i sommarsolen blir det ikväll en härlig Spagetti med köttfärssås som är riktigt kryddig och har ”tacosmak”, då vet jag att barnen blir glada! (Och jag gör lite extra så de har nu när jag ska resa iväg och jobba i Karlstad!)

1 kg nötfärs

3 msk olivolja

1 stor gul lök, fint hackad

500 g krossade tomater

2-3 msk tomatpuré

En skvätt vatten

1 buljongtärning eller skvätt fond

1 påse tacokrydda

Ev, 1-2 vitlöksklyftor, pressade

Hetta upp oljan och fräs löken mjuk på inte alltför hög värme utan att den tar färg. Tillsätt nötfärsen och bryn.

Häll på tomater, tomatpure, en skvätt vatten, buljongtärning eller fond, tacokrydda och eventuellt pressad vitlök. Låt puttra i ca 20 minuter.

Servera med pasta, grönsallad och färskriven parmesan.

Rakels portion..

img_4039.JPG

Nu ska vi äta! Och även Julia ville ha mat….

img_4041.JPG

Och detta blev kvar! Hmmmm……Vad ska de nu äta på tisdag?

img_4043.JPG


Hej Monika! Tack snälla! www.studiohelene.se under mammasmycke. K Heléne

Heléne | 2008-08-25 18:08:16

Hej Heléne! Ja, jag är sååå glad för hennes skull! Hon har längtat i sååå många år och nu äntligen! Du får mer än gärna tipsa om det fina mamma smycket! /Monika

monika | 2008-08-25 16:39:50

Hej Monica! Jag gläds med din väninna som väntar barn. Får jag tipsa om ett fint mamma-smycke? Ha en fortsatt bra dag! K Heléne

Heléne | 2008-08-25 16:22:22

Hej Lena A! Klart jag blir avundsjuk! Havet, fisken, skaldjuren, bullarna på Berg....allt bor i mitt hjärta! Men jag är glad för din skull, att du har en så bra man med så goda idéer! Skratt! /Monika

monika | 2008-08-25 12:30:14

Hej Monika! Bli nu inte för avundsjuk på mej igen,men jag kan inte låta bli att hälsa från ditt älskade Marstrand. Det var min mans önskemål att göra en dagstur dit i lördags.Oh Javisst,besökte vi Bergs konditori men det blev inte vaniljbullar utan en helt sagolik jordgubbsbakelse!!! Förra lördagen blev det pinfärsk makrill med spenatstuvning och lingon till middag(jättegott!!)Några krabbor fångades också denna helg. Tack för all inspiration du ger både i mat och annat./Lena A.

Lena A | 2008-08-25 11:43:56

Hej Lena! Ja, man kan ju undra varför alla barn älskar tacokrydda? Vad är det där i som de är så förtjusta i? Först trodde jag att det var själva Tacosen, bröden, rätten som sådan de gillade men efter att ha börjat använda kryddblandningen lite här och där har jag förstått att det faktiskt är smaken! Så roligt att chutneyn blev bra! Och ännu roligare att du är hjärntvättad! HA! /Monika

monika | 2008-08-25 10:58:32

Hej Monika, köttfärssås inplanerat här ikväll, jag tackar för tipset om tacokrydda, känns genast lite roligare och så vet jag att barnen kommer att äta som små tokar (det gör de iofs för det mesta men just tacosmak tycks vara alla ungars favorit). Nu blev jag nästan lite hungrig (en bieffekt av att läsa din blogg haha). Jag böjer mig för överheten ang din äppelchutney och russinen... Gjorde en sats i helgen, tog mindre russin än vad det skulle vara men ja, ok, det funkade faktiskt. Smakmässigt blev det söta och fruktigt skarpa en jättelyckad träff. Du hade rätt! Har bara lite svårt för just konsistensen på russin. Ikväll gör jag e v också gelé efter ditt recept. Låter jag hjärntvättad? Det är på ett sunt sätt, jag lovar! /Lena

Lena Pe | 2008-08-25 09:38:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *