DET KOM ETT MAIL FRÅN KERSTIN…

26 augusti - 2008 | 4 kommentarer

i soliga Spanien. Kerstin är en god vän från svunna tider. Det var otroligt längesedan vi hade kontakt men då det begav sig träffades vi ”jämt ”. Kerstin var också den person som var den första i min närhet som tyckte att jag var som gjord för att göra Tv. Nu var detta dryga 20 år sedan och inte fråga om ett matprogram utan som väderflicka för Tv 3! Ha,ha!

Vet inte riktigt vad som hände men provfilmningen resulterade inte i att jag fick presentera väder utan jag fick göra en påkostad film om Västerås! Jag åkte båt, badade, satt i panoramabarer, shoppade, besökte Västeråska celebriteter…….roligt och jag kan verkligen säga att jag gjort Västerås!

Hur som helst är det fantastiskt när ”gamla” vänner hör av sig! Var man riktigt nära så plockar man bara upp tråden där man var och det spelar ingen som helst roll hur många år det gått och så känns det verkligen med Kerstin!

img_4047.JPG

Nu odlar hon citroner i sin trädgård och ber mig om ett recept på citronsaft! Kära Kerstin, här kommer ett recept på världens godaste Citronsaft!

2 kg citroner, helst ekologiska förstås

2 kg strösocker

2 påsar citronsyra, (60 gram)

2 liter vatten

1 rejäl bunt färsk mynta

Tvättas citronerna noga i varmt vatten. Skala dem med en potatisskalare. Dela citronerna och pressa ur saften. Blanda skal, saft, socker och citronsyra i en bunke.

Koka upp vattnet och häll det över citron/sockerblandningen. Rör ner en rejäl bunt färsk mynta och låt stå över natten.

Sila saften och häll upp den på väl rengjorda flaskor, ca 5 stycken. Förvara svalt.

Och medan jag fortsätter min resa med tåget mot Karlstad sluter jag ögonen och föreställer mig hur det ser ut i din trädgård!? Men du ska veta att det är en otroligt vacker morgon här idag, dimman dansar likt älvor över de svenska åkrarna!


Kerstin! Äntligen fick du ditt recept! Och du kommer inte att bli besviken det lovar jag! Åh, jisses vad du tar i i din sista mening! Tack, tack, jag blir stolt som en tupp och i ärlighetens namn suger jag åt mig dina ord ordentligt då jag just idag känner mig lite skör! Kram, kram /m

monika | 2008-08-29 12:35:14

Kära lilla Monika, min "gamla" lekkamrat från förr... Tack för receptet på citronsaft. Det lär dröja en stund innan mina valnötsstora citronkart får samma knallgult prunkande kostym som de på din fina bild. Men jag vattnar, duschar och göder med kärleksfull hand och siktar på skörd av ett 50-tal frukter inom kort. Med spänning ser jag fram emot egentillverkad citronsaft där jag tror att just myntan blir pricken över i! Lycka till, du duktiga människa. Jag har alltid vetat att du är speciell och värd all den framgång du just nu åtnjuter. Keep it up, darling xx

Kerstin | 2008-08-29 11:42:08

Söta Anna! Tack, tack och tack! '/Monika

monika | 2008-08-26 22:20:51

Hej du undebara Monika!!!! Jag Har bläddrat i dina böcker och läser din blogg och för mig står du för styrka, kärlek, kreativitet, fantasi, humor och glädje, lycka och nyfikenhet... Man kan fortsätta Hoppas att solen skiner på dig och dina kursdeltagre Kram Anna

Anna F | 2008-08-26 08:50:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *