JAG BEUNDRAR MÄNNISKAN!

26 augusti - 2008 | 8 kommentarer

Just nu särskilt de som är på min kurs dessa två dagar här i Brunskog, (arrangerad av Hushållningssällskapet i Värmland). Vilka modiga människor, hör bara ett axplock!

En sjuksköterska, gift med en brandman som numera är bagerska med egen vedeldad stenugn och lever efter tesen ”sen får vi se om det bär sig”.

Mannen som kommer från en plats där jorden och leran är hårdare än någonstans på jorden, som startade catering för att all mat var så dålig.

Kvinnan som sedan tre veckor driver Kvarnbackens bär,,,,

Schweitzerflickan som med sin ”gubbe” tog över gården för de fick den av Farfar…

Floristen från Kållandsö som ska bli innovatören i förädlingsköket,,,,,

Tjänstemannen eller kvinnan rättare sagt som hjälper alla andra kvinnor i sitt entreprenörskap men drömmer egentligen om det egna,,,,

Kvinnan med övertygelsen om att det närodlade och ekologiska i alla fall måste vara det bästa!

Kemiläraren med en bakgrund hos Torkans offer, (den egna firman) som är upprinnelsen till det hela tillsammans med den före detta hushållslärarinnan…

Kemiläraren, Stig som är hans namn har haft bråda och hårda tider med att skaffa fram ingredienserna! Värst var det väl med mina Paradisäpplen som bara fanns mogna på kyrkogården…så när Stig beordrat sina medhjälpare att skaffa fram dem frågade de lite försynt om att de måste ”palla på körgårn!”

Då hade han Gud ske lov ordnat fram dem på annat sätt!

Stig och jag..

img_4054.JPG

Och mitt i alltihop får vi besök av en kvinna som bedriver sylttillverkning i Indien!!! och har hört talas om mig,,,nu vill hon delta en stund imorgon,,,,

Ja, listan kan göras lång! Och vid varje sådant här kurstillfälle som jag får uppleva får jag alltid en svindlande eftertanke om hur mycket folk både sliter och har att ge ute på landsbygden! Och vilket mod de har! Att bara våga ge upp en trygghet och satsa på något nytt, vilken grej! Vad har jag att lära dem egentligen?

Kanske är det mitt mod? Skratt!

Jag vågar komma hit från storstaden och dela med mig av mina erfarenheter, stora som små, lyckade och mindre lyckade. Jag kan bjuda på idéer och i bästa fall starta lusten och ge styrka till nya äventyr. Ja, jag både tror och hoppas att de som var här idag hade en bra dag och att de får en ännu bättre dag imorgon kan jag nästan lova, vi har 51 produkter kvar att tillverka!

img_4050.JPG

Och nu känner vi varandra,,, efter en god middag med livliga diskussioner om allt från hur illa skolmaten är till hur trevlig före detta Landshövdingen Ingmar Eliasson är, ligger vi nu nerbäddade här på vandrarhemmet i Brunskog i varsitt rum och längtar efter morgondagen!

God natt!


Hej Helene! Ja, men kanske blir det av någon gång på "en plats nära dig"! Och det var verkligen kul! /Monika

monika | 2008-08-28 11:31:43

Hej Monika! Va´synd att jag inte bor i Brunskog. Hade varit kul att vara med. K Heléne

Heléne | 2008-08-27 19:59:30

Jisses Pia! Du var snabb! Och jag är helt övertygad om att Ni kommer "koka nytt i grytan"! Det var hur trevligt som helst att träffa er alla, jag känner mig glad! /Monika

monika | 2008-08-27 17:49:03

Monika! Åter hemma i Sunnemo efter två toppendagar i Brunskog. Ville bara tacka och berätta att definitionen på MOD i Hagfors är att våga göra något nytt. Sannerligen har vi inspirerats att tänka och göra nytt i två dagar! PIA

PIA | 2008-08-27 17:35:52

Hej Maria! Roligt! Ingenting är omöjligt! Jag kontaktar dig! /Monika

monika | 2008-08-27 16:24:44

Hej Mariette! Och så bra att Du bestämde dig för att skicka en kommentar! Jag tycker det är kul när jag får kommentarer och särskilt när de innehåller så fint beröm som ditt! Tack så jättemmycket! /Monika

monika | 2008-08-27 16:23:04

Monika, jag antar att du överöses med förfrågningar om uppdrag, kurser, plåtningar och recept. Nu har jag en kan tyckas lite märklig förfrågan inför en möhippa. Såg i bloggen i somras om "födelsedagspresenten, 18 jul" och tänkte nu att jag kollar med dig om detta "evenemang". Eftersom att det är en offentlig blogg vill jag inte vara så generös med detaljer men om du möjligen tycker att detta låter intressant får du gärna maila mig på bifogad mailadress.

Maria | 2008-08-27 13:24:35

Hej Monika! Känner att det är dags att skicka en kommentar eftersom jag troget läser din blogg som jag upptäckte för några månader sen. Det är en sann glädje att läsa dina inlägg och kika på dina bilder. Det är härligt när du köper blommor och när du står i köket och när du plockar upp underbar keramik...Väldigt söta blusar också..! Jag provar många av recepten du lägger ut. Tack för din inspiration! Varma hälsningar Mariette

Mariette | 2008-08-27 13:22:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *