KÄRA ÅTERSEENDEN, THAIMAT, RICHE OCH BARCELONA……

29 augusti - 2008 | 6 kommentarer

Produktionsbolaget Titan television som gjorde ”Monikas mat” med mig hade inflyttningsfest i nya, fina och ljusa lokaler med fönster!! De hade faktiskt inte ett enda fönster i sina förra lokaler! Men nu har de tagit in ljuset med råge och dessutom fått en härlig takterass med hänförande utsikt över Stockholm! Grattis!

Det blev kära återseenden med Jonas, Per, Jacob, Anna, Malin, Niurvi, Henric, Petra, (hoppas jag inte glömde nämna någon nu som känner att den borde nämnts!) och så Anette och Thomas förstås! LjudHasse? Vi saknade dig!

Det bjöds på generös Thaibuffé med goda såser, särskilt plommonsåsen! Den var riktigt god! Och så tillhörande dryck förstås!

Beata ville inte riktigt att jag skulle gå så jag fick en extra stor kram…

img_4074.JPG

Väl där träffade jag Petra, SminkPetra som kom hem och gjorde underverk med mitt ansikte varje morgon då vi filmade! Skulle kanske bett henne om hjälp även ikväll??!!

img_4080.JPG

Och vi hade riktigt trevligt! När vi ändå var igång tog vi med oss FotografHenric ner på stan, till Riche. Han behövde komma ut i verkligheten, lyckligt gift småbarnspappa som han är!

img_4079.JPG

Idag hade jag planerat att åka ut till Formexmässan. Det brukar vara hur kul som helst men jag fastnade med ett mail från Laura Gosalbo som driver ett gastronomiskt institut i Barcelona www.gastronomiaactiva.com. Ett gediget frågeformulär om hela min hållning till mat, mitt yrke, åsikter och erfarenheter….Jisses vilken tid det tog, hela förmiddagen! Men det var väldigt nyttigt att verkligen tänka efter och formulera mig varför jag tänker som jag gör, varför jag gör vad jag gör, finna svar på frågor jag aldrig ens tänkt på och på engelska dessutom!

Hur som helst ska detta samlas i en bok och eftersom hon intervjuat kockar från hela världen så lär det bli en både intressant och rolig bok att läsa. Jag är skitstolt över att hon kontaktade just mig!

Och nu ringer Ewa-Marie från Skårsgård på Västkusten och undrar om jag är på Formex för där är hon och vill att vi ska ses! Jag blir jätteledsen att jag inte är där, tycker mycket om Ewa-Marie som har världens härligaste dotter Anna som jag aldrig glömmer!

Men vi ses snart ändå, jag ska ner till Skårs gård i September vilket jag ser fram emot! Jag beodrade henne att gå till Gerberas monter, hälsa på Susanne och skaffa sig lite vacker keramik, alltid något!


Hej Susanne! Vilken prestation att bli Sveriges bästa skolkockar! Det hade jag aldrig klarat med allt vad det innebär ifrån stränga budgetar och andra förbestämda begränsningar, stort Grattis till Er, det är beundransvärt! Jag får ju nästan alltid jobba med "frihet under eget ansvar" vilket gör det enklare för inspirationen att leva fritt, å andra sidan är det bara mig själv jag kan anklaga när något blir fel och det är ju tråkigt! Skratt! Hur som helst så blir jag glad att du följer mig och min blogg, att Du dessutom verkar gilla oss båda gör mig ännu gladare! Trevlig helg! /Monika

monika | 2008-08-30 09:47:18

Hej! Läser din blogg och inser vilken härlig människa du är. Jag själv jobbar med mat. Jag och 2 kollegor vart utsedda till Sverige bästa skolkockar i April. Så intresset är stort för mat. Tack för alla fina recept som du delar med dig. MVH Susanne

Susanne Doverhall | 2008-08-30 08:45:56

Åh, Tack Catrin! Trevlig helg själv! /Monika

monika | 2008-08-29 14:53:40

Hej Monika! I Hej Monika! Inte alls konstigt att Laura från Barcelona hörde av sig,till just dig! Så härligt färgstark och inspirerande person som du är,vore allt annat konstigt! Väntar med spänning på boken. Ha en riktigt trevlig helg! Catrin

catrin | 2008-08-29 14:46:26

Hej Lena! Ja åk dit! Det är ett härligt ställe och de har en hel del roliga evenemang. Dessutom är hela familjen hur trevlig som helst och dottern Anna liknar inte någon man mött, hon är en helt fantastisk personlighet! /Monika

monika | 2008-08-29 13:35:04

Hej Monika! Vad kul att du länkade till Skårsgård.Detta får bli ett nytt utflyktsmål för oss när vi i Varberg. Nu känner jag doften från min ugn där jag bakar plommonkaka(ett recept från din blogg) Ha en bra helg och Tack från Lena A.

Lena A | 2008-08-29 13:25:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *