MARGARETA, BRA ARBETSSKÖRD OCH PAROLE!

2 september - 2008 | 9 kommentarer

Det finns ju vissa saker som rubbar mina dagar. Som idag när Rakel vaknade med halsont. Just idag när jag hade rätt mycket att stå i och ska dessutom äntligen hinna sno åt mig en stund för mig själv hos Margareta. Till Margareta går jag då och då för att ”bli snygg”! Hon far med stavar över mitt ansikte, det kallas ”stay young”, skratt! Jag brukar säga att jag struntar i om det hjälper eller inte jag somnar nämligen direkt och känner mig fullständigt utvilad när jag går därifrån 40 minuter senare! Idag stod dessutom noppning av ögonbryn och vaxning av mustasch på menyn…..

Att ha med sig en 9-årig flicka vid sådana tillfällen är inte så upplyftande för självförtroendet. Rakel kommenterade glatt ALLA skavanker i mitt ansikte som var starkt exponerat under Margaretas ”sanningslampa”! (Av hennes halsont märktes inte så mycket!) Dessutom ville hon ta kort på allt så att jag kunde lägga ut det på bloggen, ha,ha!……..men vi får nöja oss med den här!

img_4117.JPG

På hemvägen ska vi handla mat och där upptäcker Rakel att min skördefest är publicerad i Mat och Vinbilagan som kan köpas med dagens och morgondagens (tror jag) Aftonbladet. Hon ropar lite väl högt;

-Mamma där är du! Och det finns ju ögonblick här i livet när jag kanske inte vill att alla ska titta på mig, som nu till exempel när jag står i matkön med min röda, lätt svullna överläpp…..

Hemma igen och här håller min underbara Yvonne på att skära till alla gräskanter på gångarna i trädgården, hon är helt fantastisk! Många gånger undrar jag vad jag skulle göra utan henne! Tack, tack, tack snälla Yvonne!

Sedan bläddrar jag igenom Mat- och Vinbilagan och blir glad. Reportaget ser både gott och färgsprakande ut, dessutom vet jag ju att det var gott, väldigt gott till och med,,,, Köp den, det är den värd!

Yvonne och jag äter en Basilika- och Tomatomelett till lunch men Rakel som inte kan äta ägg äter rester av sin Carbonara från gårdagen.

img_4120.JPG

TOMAT- OCH BASILIKAOMELETT

Hemligheten att få den här omeletten riktigt krämig och god är lägga ner tomaterna i pannan före äggsmeten, sedan se till att det blir en yta på undersidan, därefter lyfta lite här och var med en gaffel, sedan riva ner mozzarellan i bitar och inte låta den smälta helt och till sist vända ner massor av basilika!

4 ägg

2 msk vatten eller grädde

1 klase körsbärstomater, ca 10-12 stycken, halverade

1 mozzarellaost, riven i bitar

Salt och nymalen svartpeppar

Rejält med basilika, gärna både röd och grön

Smör till stekning

Vispa upp äggen med vatten eller grädde, salta och peppra.Hetta upp smör i en panna och tillaga som ovan. Servera gärna med en brödbit.

Sedan är det dags att ta tag i förmiddagens mail och telefonskörd. Och detta var sannerligen en innehållsrik förmiddag;

Ett erbjudande om att bli Smaklustambassadör, det tackade jag ja till,,,

En förfrågan om att laga mat på ett utomhuskök på en ekologisk gård i mellanSverige under ett evenemang i oktober, ber att få fundera på saken,,,,låg lite knöligt i tiden,,,,men låter roligt!

En förfrågan om att medverka under en helg i November i en stor Icabutik i Stockholmstrakten, det tror jag att jag tackar ja till,,,,,

En ny förädlingskurs! Tyvärr tror jag att det krockar med mitt evenemang på Saerimner, måste tacka nej,,,,

Och kanske det roligaste, från Susanne som här via bloggen kommer med ett kul förslag på en workshop  på hennes konditori,,,,,det måste vi få till.

Jag går ut för att plocka ihop ett par kassar äpplen till Margareta och ser att min exklusivaste ros, Parole äntligen slagit ut! Den var totalt misshandlad av rådjuren på försommaren så jag trodde aldrig att den skulle komma igen. Men nu har den två knoppar samt denna utslagna skönhet, och nu tycker jag verkligen att det är synd att det inte finns doftblogg för den doftar helt osannolikt underbart!

Min finaste ros Parole

img_4084.JPG

Nu måste jag återgå till verkligen och fundera över vad jag ska säga under mitt framträdande på ”Jordens Mat” på Gunnebo Slott i Göteborg på fredag!


Hej Annmarie! Röd basilika i butik har om möjligt ännu sämre hållbarhet än den gröna så den får man oftast be dem ta hem. Väl hemma planterar du om den och låter den stå utomhus, så håller den sig finfint....! /Monika

monika | 2008-09-09 16:08:30

Hej Annmarie! Röd basilika i butik har om möjligt ännu sämre hållbarhet än den gröna så den får man oftast be dem ta hem. Väl hemma planterar du om den och låter den stå utomhus, så håller den sig finfint....! /Monika

monika | 2008-09-09 16:08:30

Det var en jättefin och inspirerande matbilaga. Kan du ge mig ett tips på var jag kan hitta röd basilika. Jag har letat överallt. Hälsningar Annmarie

Annmarie | 2008-09-09 15:54:42

Det var en jättefin och inspirerande matbilaga. Kan du ge mig ett tips på var jag kan hitta röd basilika. Jag har letat överallt. Hälsningar Annmarie

Annmarie | 2008-09-09 15:54:42

TACK! Har kontaktat dem och hoppas att få vara med!!

cath | 2008-09-03 10:11:48

Hej Cath! Konditori Napoleon heter det och nu är det spikat, lördag 6 december! /Monika

monika | 2008-09-03 09:44:13

Snälla tala om vilket konditori i Jönköping det gäller!! Där vill jag bara få chans att få vara med!!

cath | 2008-09-03 09:39:38

Hej Heléne! Ja, jag är bra på att njuta när jag väl gör det..... /Monika

monika | 2008-09-02 20:05:25

Vilken njutning! Både av ansiktsbehandling, mat och ros. K Heléne

Heléne | 2008-09-02 19:36:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *