I KVÄLL BLIR DET CHAMPAGNE!

6 september - 2008 | 4 kommentarer

Det är jag alldeles säker på! Jag ska nämligen efter en dag i hällregn på olika fotbollsplaner, är dyblöt för övrigt! hem till Rickard Juhlin på middag. Rickard är en av världens främsta champagnexperter, kanske den främsta faktiskt och det var också han som tog hand om mig i London efter att jag vunnit guldet i World Gourmand Cook Book Awards! Det ska bli härligt!


Hej Mia! Jaa du! Jag har ett driv! Brukar säga att det är tur att jag har en drivande ångest i mig och inte en förlamande.....Jag tror precis som du, att en del människor har en drivkraft i sig, inte så att inte alla kan men vissa har en förmåga att använda instinkten och kraften bättre än andra. Detta tror jag dock att man kan styra till viss del själv genom att lita och tro på sig själv och inte vara så himla rädd för att misslyckas! Herre Gud det är misstagen här i livet som tar oss framåt, tro mig jag vet! Jag har gjort tusentals misstag och lärt mig något varje gång....En viss hjälpande hand behövs ju kanske ibland från ödet, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, att tiden är mogen just då osv..... Och din bransch är väldigt lik min, iallafall så som jag jobbar,....jag hade ju aldrig hållt på med mat över huvudet taget om inte min bana börjat på Rosendal. Här fanns skaparglädjen, kreativiteten och framförallt känslan av att "allt är möjligt"! Mitt livs historia blir för långt men sammanfattningsvis kan man säga att jag är där jag är idag för att jag arbetar med det jag älskar, som jag hade hållt på med ändå på något sätt, jag ser maten som ett uttryck, kunde lika gärna varit keramiker, konstnär, vad vet jag?! , Jag har ett stort intresse i bra och riktig mat, är en livsnjutare, vill äta och dricka gott, skratt!, och det gjorde jag, precis som du säger i Italien under ett år, vill inte bli lurad.....har varit på rätt plats vid rätt tillfälle, skratt igen! och jag har gjort ofantligt många misstag som alla har lärt mig något...och sist men inte minst, jag tror på passionen, glädjen och människan! /Monika

monika | 2008-09-07 20:01:58

Hej Mia! Jaa du! Jag har ett driv! Brukar säga att det är tur att jag har en drivande ångest i mig och inte en förlamande.....Jag tror precis som du, att en del människor har en drivkraft i sig, inte så att inte alla kan men vissa har en förmåga att använda instinkten och kraften bättre än andra. Detta tror jag dock att man kan styra till viss del själv genom att lita och tro på sig själv och inte vara så himla rädd för att misslyckas! Herre Gud det är misstagen här i livet som tar oss framåt, tro mig jag vet! Jag har gjort tusentals misstag och lärt mig något varje gång....En viss hjälpande hand behövs ju kanske ibland från ödet, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, att tiden är mogen just då osv..... Och din bransch är väldigt lik min, iallafall så som jag jobbar,....jag hade ju aldrig hållt på med mat över huvudet taget om inte min bana börjat på Rosendal. Här fanns skaparglädjen, kreativiteten och framförallt känslan av att "allt är möjligt"! Mitt livs historia blir för långt men sammanfattningsvis kan man säga att jag är där jag är idag för att jag arbetar med det jag älskar, som jag hade hållt på med ändå på något sätt, jag ser maten som ett uttryck, kunde lika gärna varit keramiker, konstnär, vad vet jag?! , Jag har ett stort intresse i bra och riktig mat, är en livsnjutare, vill äta och dricka gott, skratt!, och det gjorde jag, precis som du säger i Italien under ett år, vill inte bli lurad.....har varit på rätt plats vid rätt tillfälle, skratt igen! och jag har gjort ofantligt många misstag som alla har lärt mig något...och sist men inte minst, jag tror på passionen, glädjen och människan! /Monika

monika | 2008-09-07 20:01:58

Hej Monika, Vad jag minns, började ditt mat intresse när du var i Italien..? Berätta, det vore kul! Jag tycker att det är väldigt intressant att höra hur folk får inspiration och hur en succéhistoria börjar. Ni som genomför det som andra kanske bara drömmer om måste ha ett särskilt "driv" och en väldig energi? Vad är det annars som får vissa att våga satsa där andra inte vågar..? Eller är det bara tillfälligheter? Jag jobbar i en helt annan bransch än dig-inredning- och ibland hör man folk kommentera någon design med -det där skulle man kunna göra själv, och MYCKET billigare....men det är just det som skiljer designern från kunden- Han/hon GÖR det- kunden bara pratar... Vad har du för teori? : )

Mia | 2008-09-06 20:58:19

Hej Monika, Vad jag minns, började ditt mat intresse när du var i Italien..? Berätta, det vore kul! Jag tycker att det är väldigt intressant att höra hur folk får inspiration och hur en succéhistoria börjar. Ni som genomför det som andra kanske bara drömmer om måste ha ett särskilt "driv" och en väldig energi? Vad är det annars som får vissa att våga satsa där andra inte vågar..? Eller är det bara tillfälligheter? Jag jobbar i en helt annan bransch än dig-inredning- och ibland hör man folk kommentera någon design med -det där skulle man kunna göra själv, och MYCKET billigare....men det är just det som skiljer designern från kunden- Han/hon GÖR det- kunden bara pratar... Vad har du för teori? : )

Mia | 2008-09-06 20:58:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *