RICKARD KAN SIN SAK!

7 september - 2008 | 9 kommentarer

Rickard Juhlin, det är inget snack om saken, han ÄR fenomenal! Han lyckas att få oss andra ”vanliga” att känna livet och lusten i varje bubbla, i champagne efter champagne…. Dessutom är han en riktig livsnjutare så även den fasta födan var av bästa slag!

Stressad kom jag något försenad efter att ha varit åskådare på Williams fotbollsmatch i hällande regn, en totalt förvirrad Taxichaufför som kör mig åt helt fel ände på Lidingö….men till slut så är jag framme!

Det regnar faktiskt kopiöst mycket!

img_4135.JPG

Jag kliver rakt in i det vackra köket! De har ”mitt golv” på väggen! Plattor liknande de som jag en gång köpte på loppis tänkta att ha som golv i mitt blivande växthus…har fortfarande inte blivit av…men Jisses så fina de var på köksväggen!

Från köket ser man ner på bordet där vi ska sitta och jag har nog aldrig varit på en middag där det är dukats med så många glas …

img_4136.JPG

Vi dricker Champagne som välkomstdrink förstås och vi dricker champagne mest hela kvällen med undantag från två olika röda viner där jag ”dissar” den ”gudomliga” , jag tror att jag blev lite besviken på innehållet då flaskan var så vacker….och avslöjar min kärlek till Shiraz…. och Rickard blir grymt besviken på mig…En Shiraz är inget att älska om man har kunskapen…..Ha, Ha! Jag kommer att fortsätta mitt förhållande med Shirazen men visst ska jag lyfta mig och prova annat!

img_4142.JPG

En ännu vackrare flaska kommer fram under kvällen! Och det var den här champagnen…..men den hade ”levt förbi sig själv” och var en besvikelse även för Rickard! Men det förstärker bara exklusiviteten egentligen, magin, nyfikenheten, atmosfären och kärleken som finns kring en flaska Champagne, allt måste stämma vilket det oftast också gör, men när det inte gör det så märks det direkt och så är det ju med det bästa!

Men visst är den vacker…

img_4139.JPG

Medan vi mumsade på tonfisk, björktrast, risotto och underbar biff  fick vi i oss det här!

img_4141.JPG

Dock inte allt, vi ”tvingade” oss motvilligt att göra som Rickard sa, att hälla ut slattarna i något som liknade en vas…..till en början vägrade jag men måste erkänna att efter tag insåg jag att detta var alldeles nödvändigt!

Tänk vilken magi det kan bli kring en middag där kunskapen finns, uppblandad med vänner, förälskelse, njutning, god mat och magisk dryck! Tack härliga Sara och Rickard för en underbar kväll som jag tror började med -99 Lassalle blanc de blanc och slutade med en-98 Winston Churchill och en -62, Vosne-Romani där i mellan någonstans……….

Och jag sammanfattar det ungefär så här;

”Man kan ändå aldrig komma ifrån, att ett glas champagne
i rätta ögonblicket icke blott är en fysisk njutning
utan även en psykisk ljusbringare.”
Øvre Richter Frich,

Eller så här;

”Champagne finns till för konversation,
där andra drycker finns till för berusning.
Champagne stimulerar intellektet,
istället för att motarbeta det.”
(André Therive)

Och trot eller ej! Jag fick en nästan lika förvirrad taxichaufför på hemvägen….där jag ville ta höger ville han ta vänster….tur att jag stod på mig för jag kom snabbare hem än dit!

Och stärkt av Champagnen igår har jag både gjort äppelmos och storstädat idag!


Ha, ha Lena! Jag förstår vad han menar! Vi talar så här hemma numera..... Björktrasten var väldigt god, men det är klart att jag förstår vad du menar, det ligger ändå en hel liten fågel på tallriken....men med tanke på hur de flesta kycklingar lever och mår som vi stoppar i oss idag så känns ju den här helt ekologisk å andra sidan........ /Monika

monika | 2008-09-09 08:23:39

Ha, ha Lena! Jag förstår vad han menar! Vi talar så här hemma numera..... Björktrasten var väldigt god, men det är klart att jag förstår vad du menar, det ligger ändå en hel liten fågel på tallriken....men med tanke på hur de flesta kycklingar lever och mår som vi stoppar i oss idag så känns ju den här helt ekologisk å andra sidan........ /Monika

monika | 2008-09-09 08:23:39

Hej! Måste bara fråga hur björktrast smakar!? Reagerade med - hm- viss tveksamhet när jag läste det... Känns lite märkligt att tänka sig att äta tycker jag. Men det är väl en vanesak el allmän inställning kanske...? F ö håller jag helt med ovanstående inlägg ang kommunikation mellan läsare och bloggare, det är det som gör själva grejen (ja och inehållet förstås). Bloggar där ingen "svarkommenterar" går fetbort (berättade min son att det heter igår, själv är jag tydligen lite bakom för jag tyckte det lät mest konstigt). /Lena

Lena Pe | 2008-09-09 08:10:11

Hej! Måste bara fråga hur björktrast smakar!? Reagerade med - hm- viss tveksamhet när jag läste det... Känns lite märkligt att tänka sig att äta tycker jag. Men det är väl en vanesak el allmän inställning kanske...? F ö håller jag helt med ovanstående inlägg ang kommunikation mellan läsare och bloggare, det är det som gör själva grejen (ja och inehållet förstås). Bloggar där ingen "svarkommenterar" går fetbort (berättade min son att det heter igår, själv är jag tydligen lite bakom för jag tyckte det lät mest konstigt). /Lena

Lena Pe | 2008-09-09 08:10:11

Hej Catharina! Och TACK så jättemycket för berömmet! Och du ska veta att jag tycker det är superkul att "konversera" med er Alla! /Monika

monika | 2008-09-09 08:03:56

Hej Catharina! Och TACK så jättemycket för berömmet! Och du ska veta att jag tycker det är superkul att "konversera" med er Alla! /Monika

monika | 2008-09-09 08:03:56

Tack för tipset! Håller med om att den svarta moetten är väl värd de extra kronorna! Så roligt att du tar dig tid att svara på alla de frågor och kommentarer du får, sådant uppskattas! Läser några andra bloggar då och då, men din har jag verkligen fastnat för och bara "måste" läsa varje dag, för den känns så levande och det är kommunikation mellan dig och oss läsare och inte bara envägskommunikation som i de flesta andra bloggar. Ha en härlig dag! //Catharina

Catharina | 2008-09-09 07:28:43

Hej Catharina! Joodå, att dricka Champagne med Rickard är som att kliva in i en annan värld! Jag har haft förmånen flera gånger och när jag dricker champagne med honom gurglar jag runt den i munnen ungefär som när jag har ont i halsen...skratt! Men faktum är att lite gurgel gör att man finner alla smaker, dessutom är han ju väldigt duktig på att få andra att öppna alla sinnen på tungan och därmed känna vad man bör känna.....en särskild sort är ju svår att föreslå här då han innehar ett så exklusivt sortiment men jag har för mig att för oss vanliga har han flera gånger sagt att den svarta moetten som ju kostar en knapp hundring mer äer såååååmycket bättre än den som alla köper....som är rätt dålig! /Monika

monika | 2008-09-08 20:29:27

Åh, vad härligt det låter! Jag blir avundsjuk..;-) Du fick möjligtvis inga experttips att delge oss här? Alltid roligt att prova nya sorter! //Catharina

Catharina | 2008-09-08 20:01:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *