IDAG KOSTADE JAG 179 kronor!

11 september - 2008 | 4 kommentarer

Märklig företeelse det där att stå i en bokhandel och vara till hands för alla människor,,,,Jag tycker att det är väldigt roligt att möta min publik/läsare och har ofta många, långa och trevliga samtal med människor jag aldrig träffat förut, och gillar det, ett möte med nya människor genererar alltid i något för mig. Ibland blir det dock lite märkligt, särskilt med hängivna fans….just när jag ska svara på en fråga de ställt eller berätta något så kan personen fylla i eller säga ja, ja det vet jag ju…….

Jag är ALLTID förväntansfull…

img_4147.JPG

Som idag, det var härligt med Reneé! Hoppas nu att det var du! Renée kommer fram och utbrister;

-Men dig känner jag ju! Eller det gör jag ju inte men jag känner dig ändå!! Och vi pratar lite, hon köper flera exemplar och jag signerar, i en bok skriver jag att NU känner vi varandra!

Annars var det rätt trögt, ett folktomt centrum en torsdag mellan 12-15, folk river ju inte ner bokhyllorna precis….. trots att jag bara kostar 179 kronor just idag! Min tröst är dock att jag tappade räkningen på antalet böcker jag signerat till slut och det får anses väl………

Telefonen ringer i bokhandeln. En människa vill försäkra sig om att det finns 2 exemplar kvar av mina böcker….kan jag signera och hon kommer imorgon??!! Vi ler lite mot varandra i bokhandeln, personalen och jag och jag säger att det är ju tur att det finns människor som är på bettet!

Sedan kommer en tjej, DeckarChristina som hon kallar sig. Christina Larsson ska signera efter mig, dock bara en timme och jag ser att hon är orolig…det behöver hon inte vara tycker jag! Hon är snygg, ser stark och tuff ut och dessutom skriver hon ju deckare!!! Whow!

Här är vi , DeckarChristina och jag!

img_4149.JPG

Hur det gick vet jag ju inte men hon är uppenbarligen en flitig bloggare för det var hennes förtjänst att vi tog bilden och jag slås av tanken om hur många bloggar det finns ….

Och just när jag ska gå ringer telefonen i bokhandeln igen och en kvinna undrar hur länge jag är kvar och om det finns någon bok kvar…..Ja, det är för härligt!

Jag åker till tågstationen och styr upp lite per telefon med barnen där hemma. Sedan får jag frossa när jag tänker på maten på tåget. Är jättehungrig! Jag går till ”Feskarbröderna” i Nordstan, köper några härliga skivor lax, ett gott bröd och ser fram emot laxmackan jag ska ta nu istället för den  märkliga föda som bjuds på SJ. Detta måste väl gå att göra bättre!!!???

img_4151.JPG

Efter en massa datakrångel här på tåget hoppas jag nu att detta kommer iväg! Och just då kommer jag på att jag glömt att nämna Ove Boudin som nu står på Wettergrens och ska signera sin bok om Grappa och jag är alldeles säker på att man får smaka också! Han ska vara där varje kväll såg jag just i programmet! Heja Ove!

Och så tjuvkikade jag på Deckarchristinas blogg, klockan 2.22 var hon genomförkyld!!!Det märkte inte jag…. hur gjorde hon, människan?? Hon såg då tipp topp ut klockan 15!!!!!


Hej igen Maria! Jodå jag minns också de där "årets kockar"! Dock inte vilka det var! Och klart jag har tänkt på hur det skulle kunna vara! Jag har ju stora erfarenheter från mycket tidiga morgnar och i stort sett alla tider från 17 och så sent det går. På eftermiddags- och kvällstågen vill de flesta äta middag så "det är gjort" när de kommer hem varför man verkligen skulle klara att ha en bättre mat. Och här finns det ju stora möjligheter att lyckas då beläggningen i stort sett är fullsatt,. även i första klass! Största problemet är ju ofta när man satsar att inte allt ska gå åt men de problemen finns inte här som jag ser det! Även frukost skulle funka att satsa på, särskilt på de mycket tidiga tågen vid 6 och 7. Lunchen är väl den svåraste eftersom så många människor idag inte äter lagad mat till lunch utan nöjer sig med en macka, yoghurt och liknande....vi får fundera vidare och hoppas att SJ ringer mig, en så trogen och matglad resenär! Skratt! /Monika

monika | 2008-09-11 21:21:58

Årets kock-menyerna var också för första klass-passagerarna... (de producerade dessutom häften med varje kocks två menyer - kul idé!) Jag har en känsla av att du både skulle förgylla i första klass och pigga upp i bistron om du fick "fria tyglar"... Det skulle vara intressant att veta hur de tänker ang mat och dryck på SJ. Om man sedan beaktar hur många nya spännande råvaror, kryddor och influenser som svept in i landet under senare år så borde man kunna åstadkomma bättre - utan att kostnaderna skulle öka.

Maria | 2008-09-11 20:12:05

Hej Maria! Neej det är det sannerligen inte! Jag har ändå förmånen att många gånger resa i första klass och få en trerätters!! Men hu! så beklämmande det är! Den bästa maten på SJ är, eller mest välsmakande kanske jag ska säga deras pizzaliknande smörgås från bistron, lite svampig men kör man den i den otäcka mikron dubbelt så länge som det föreslås så går den faktiskt att äta! Ha, ha! /Monika

monika | 2008-09-11 19:35:19

Monika, du kanske skulle kunna pigga upp SJ:s bistro med lite schyssta menyer/rätter. Någonstans runt millenie-skiftet har jag för mig att föreningen Årets Kock hade ett antal olika menyer som skiftade. Det kanske är dax för meny a la Monika nu ;-) Själv åkte jag Karlstad - Sthlm m X2000 på eftermiddagen och det fick bli lunch innan jag klev på tåget - bistron är ingen höjdare...

Maria | 2008-09-11 18:54:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *