MOT NYA ÄVENTYR….

11 september - 2008 | 10 kommentarer

På tåget igen och mot Göteborg igen…..Tänk nu har jag åkt denna sträckan så ofta på sista tiden att jag hälsar kamratligt på tågpersonalen här i min vagn på X 2000, skratt!

Det här är en skön resa, inget föredrag, ingen kurs, inga förberedelser……Jag ska bara vara Monika i en bokhandel och (förhoppningsvis!) signera massor av böcker!

Det knäppa är att det är just det som gör mig lite nervös!!! Tänk om det inte kommer någon??? Tänk om jag bara kommer stå där och se bortkommen ut??? Tänk om ingen bryr sig???

Det finns sååå många kokböcker nuförtiden så varför skulle människor vallfärda till Wettergrens i Västra Frölunda just idag??? Visserligen är butiken alldeles ny, säkert jättestor och de har invigningsaktiviteter hela helgen med början idag….men ändå!

När min första bok kom, Rosendals trädgårdskafé så visste jag ju alltid! vart jag än reste att det inte fanns någon mer som den, den var unik, men nu, när kokboksutgivningen är helt proppmätt, det kommer ca 400 kokböcker per år!!! är det ju inte helt lätt att ens övertyga mig själv om att alla vill ha just min bok!  Min lilla tröst är att det ju faktiskt var jag som startade hela kokboksboomen med just Rosendals trädgårdskafé, den förändrade all framtida utgivning och alla ville göra en Rosendalsbok! Och det är väl något att vara stolt över?!

Bestämmer mig för att sluta oroa mig, vara glad över vad jag presterat och använda denna sköna tid på tåget till att bli av med jobb som jag ligger efter med. Att skriva manuset till min medverkan i Stadsmissionens välgörenhetsbok, Stockholm Natt och Dag, svara på mail och förbereda en framtida kurs i julinspiration!

Och ni som har tid kan ju hålla en tumme för mig idag……….


Lena Pe! Tack, det är så fint av er att följa mig här och visst måste vi ha skumtomtefudgen!!!Cat! Hör du oss???!! Heléne! Tack och vad fint sagt! synd att du inte bor i Göteborg då..... /Monika

monika | 2008-09-11 15:59:26

Hej Maria! Tack! Det var väl det jag kände! Kuil att tomatsoppan blev god, jag tror att Daniel för det mesta gör den på tomatpuré faktiskt...men ville väl lyxa till det nu när den skulle ut här på bloggen, ha! Och jag håller med, både om jullängtan och Cat! Skumtomtefudgen vill vi ha!!! /Monika

monika | 2008-09-11 15:54:49

Monika! Det kommer gå bra, va´så säker. Hade jag bott i Göteborg hade jag kommit på studs. Ha en bra dag! K Heléne

Heléne | 2008-09-11 10:25:57

Hej! Kan bara instämma i föregående inlägg - jag misstänker också att det kan vara risk för skrivkramp för dig idag Monika! Det är många som gillar dig och dina böcker. Sedan är jag glad att Maria här ovan undrar över Cats skumtomtefudge. Låter galet och mycket intressant... /Lena

Lena Pe | 2008-09-11 10:03:28

Monika, håller tummarna för signeringen - att du inte får skrivkramp;-) Provade Tomatsoppan med pasta härom veckan (färska, hemodlade) - smarrig värre. Ska prova varianten med tomatpuré också -intressant att se hur konsistensen blir då... Och Cat, om du läser detta: skumtomtefudge - känner du för att delge oss receptet?! Är det inte lite galet att redan börja längta efter julmyset?! Ha en bra dag alla blogg-läsare!

Maria | 2008-09-11 09:53:58

Hej Annika! visst blir det saftigt och goytt med rivet äpple i muffinsarna! och kul med alla pengarna! Åh, Linda! Tack, tack söta du, nu blev jag både lugn och glad! /Monika

monika | 2008-09-11 08:48:39

Hej Gud så mycket gott du skapat, sucktar och längtar... Och du behöver inte ens fundera på om det kommer någon för dina böcker är helt fantastiska. Hoppas du får en bra dag i Götet. Kram Linda

Linda | 2008-09-11 08:37:59

Förresten, Körde med ditt recept med rivna äpplen,kardemumma etc till muffins på klassmöte häromdagen. Mycket poppis och mycket pengar till klasskassan. /Annika

Annika | 2008-09-11 08:31:45

Hej Annika! Ja är det inte fantastiskt så mycket som går att göra av våra frukter och bär!? När jag är osäker på om något kommer att funka eller ej brukar jag vara mycket sparsam med vattnet , ibland inte ta något alls! till en början. Det går ju alltid lätt att sätta till. Och visst blir alla hungriga om det doftar gott i ett kök! /Monika

monika | 2008-09-11 08:19:58

Lycka till! Fixade gele på plommon jag frågade dej om. Första gången blev bäst, fick lite för mycket vatten andra gången, men det kokte jag om så nu har jag gått om gele. Kör det till stek/gryta som jag ser som lite enkelmat iden meningen att det sköter i stort sett sej själv(man hinner läxläsning,tvätt,städning etc) och barnen blir hunriga när det doftar gott. Tack igen för alla goda tips! MVH,Annika Ö-Karup

Annika | 2008-09-11 08:01:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *