ALLEHANDA TIPS FÖR TRÄDGÅRDSFESTEN OCH DRINKEN!

12 september - 2008 | 4 kommentarer

Ibland är det extra kul att bo på Djurgården! Som idag när jag ska på fest på ön, på Djurgårdsbrunn. Jag har passserat Djurgårdsbrunn typ 12 ggr under dagen, när jag hämtat, lämnat barn, handlat mat och hämtat nya barn….nu är alla här och de verkar färdigpyntade därborta! Så fint! Jag ser att det kommer att bli mycket eldar, bra för höstfester förstås, men det som jag gillar mest är det helt genomskinliga tältet som satts upp! Otroligt vackert särskilt för att vara ett tält! Skratt! Kommer nästan att se ut som ett växthus ikväll och jag kan föreställa mig hur vackert det blir när eldarna kommer till!

img_4155.JPG

Lägg märke till alla lyktor i taket!

Jag gick vidare och fick syn på platsen för välkomstdrinken! Jisses, de hade ställt glasen i ett mönster! Och det vågar jag lova att de inte står så i ikväll!

img_4156.JPG

Ja. det var lite allmänna festtips för en trädgårdsfest, genomskinligt tält, mycket eldar, lyktor och ljus och väldigt många glas i ett fint mönster!

Just när jag skulle hämta flickorna på Fritids kom jag på att Beata ska på kalas imorgon hos Blenda. Behöver en present, raskt in på Zara och hittar helt underbar halsduk och ”kepsmössa”,

– Det blir bra tycker jag! känner mig nöjd, glad och lättad….att det gick så fort att hitta något fint! Det är ju inte helt lätt idag med presenter…

img_4157.JPG

När jag sedan springer till bilen, som står helt felparkerad! ser jag att det är en fantastisk matmarknad kring Sergels torg, måste i alla fall ta en bild…som inte blev så bra! men det döljer sig fantastiska korvar i detta stånd och här finns mat från hela världen!

img_4153.JPG

Nu tycker flickorna , William och Gustaf att de ska ha en drink med oss innan vi går…..MED TILLTUGG!  Ropar dem! Och här kommer ett kanontilltugg, världens enklaste och väldigt omtyckta av både stora och små!

TORTILLASNITTAR

Bred önskad mjukost, räkost, kräftost mellan tortillabröd eller tunnbröd. Stek i panna på båda sidor. Klipp i bitar, trekanter, snabbt och gott! Skål och Mums!


Hej Maud! Jaa, det var helt enastående vackert OCH trevligt! Och precis som du kommenterar så gjorde den genomskinliga tältduken att man tog in den vackra omgivningen! /Monika

monika | 2008-09-13 10:23:46

Vilken fantastisk ide med genomskinlig tältduk. Det ser och låter ju underbart med eldar och lyktor och allt. Tar ju in hösten på ett helt annat sätt än täckt tältduk. Hoppas att det var lika trevligt som det ser ut att vara. Hälsn Maud

Maud | 2008-09-13 10:09:52

Hej Anna! Tack för fint beröm! Och kul att du gillar min blogg, Välkommen hit till oss, vi är några flitiga som "pratar" här! Skratt! Och jag håller med, en fest är alltid kul! /Monika

monika | 2008-09-13 09:06:57

Men vilken underbar blogg, som jag upptäckte idag. Den här ska sparas under favoriter. Jag vill passa på att tacka dig för din underbara bok "Rosendals trädgårdscafé", som står alldeles sönderbläddrad i min kokbokshylla. Det är en helt underbar bok där man får en massa härlig inspiration. Hoppas det var en trevlig fest. Imorgon ska jag på 80-årskalas, vilket man inte är på så ofta. Fester och kalas kan man aldrig få för mycket av.

Anna | 2008-09-12 18:45:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *