NENNE, VINFÖRSLAG OCH RÖJ!

19 september - 2008 | 8 kommentarer

Efter en härlig morgonrunda ägnade jag mig åt det som jag nog faktiskt tycker allra bäst om, mina blommor! Fick ihop till 3 vackra buketter fastän det såg rätt skralt ut i snittblomslandet!

img_4213.JPG

Egentligen hade jag inte alls tid. Klocka 10 skulle Nenne komma och göra en intervju med mig och jag måste ju åtminstone duscha först!

Nenne Wåhlander

img_4209.JPG

När Nenne berättade att hon också var vinskribent så kom jag på att jag fått en fråga i veckan på mailen om vilket vin som passar till Kokt lamm i dillsås, (människor tror ibland att jag kan allt och det är ju väldigt smickrande….;) så jag passar på att fråga henne!

-Ett Alsace riesling som med  sin blommighet möter sötsyrligheten i såsen svarar hon direkt!

Imponerande! Och jag kan skicka ett nytt (har redan svarat på mitt vis..) proffsigare svar till Ammie! Hoppa det inte var för sent!

Nu har jag, så här i elfte timmen börjat röja inför loppisen imorgon…lite sorgligt känns det ju också att  det nu är slut med både dockskåp och gosedjur….

img_4216.JPG

Och innan jag ger mig av för att handla, mat, vin och ved vill jag ge er ett recept på världens godaste tilltugg, små saltsöta mandelkakor som en gång kom till genom ett misstag, (någon såg fel på socker och salt!) men blev nästan direkt en storsäljare under min tid på Rosendal!

SALTSÖTA MANDELSKORPOR

100 g skållad mandel

1 äggvita

1 2/3 dl florsocker

3-4 tsk salt

Mal mandeln fint. Vispa äggvitan kraftigt.

Blanda samman mandel och äggvita. Smaka av med salt. Låt stå ca 10 minuter.

Gör pyttesmå kakor med en tesked. Grädda på 175° i ca 7-9 minuter.


Hej Lena! Jaaa, visst är blommor glädjande! Och jag vågar påstå att jag brukar få ihop en bukett från trädgården "nästan" ända fram till jul!!! Och Tack för lyckönskningar inför kvällen....Osso buccon är supergod så maten kan de iallafall inte klaga på! Ha! Trevlig helg till dig med! /Monika

monika | 2008-09-20 11:25:51

Hej! Känner också att det är skralt med blommor i trädgården,men så hittar man lite här och där och när man går in har man famnen full,Lycka!!!!!! Ha en bra helg och hoppas festen blir lyckad ikväll.Det såg riktigt gott ut i grytorna.K Lena

Lena A | 2008-09-20 10:20:16

Hej Heléne! Ja gör det! Det är ju helt fantastiskt vad man kan få ihop trots att September varit sååå kall! /Trevlig helg! Monika

monika | 2008-09-19 20:03:54

Ah, så fina buketter du gjort. I morgon ska jag också plocka blommor från vår trädgård och göra fina buketter. Njut helgen! K Heléne

Heléne | 2008-09-19 19:23:59

Hej Anna! Ja, det är lustigt vad man kan få ihop av det som ser ut som "ingenting"! Jag fick ihop några buketter till faktiskt! Det kommer du också få hos din Pappa Och jisses, nallar! Behöver du det? Bege dig då, om du bor i Stockholm till Karlaplan imorgon, där kommer det finnas nallar till tusen! /Monika

monika | 2008-09-19 18:10:19

Vilka vackra buketter du fick ihop. Imorgon ska jag åka upp till min pappas trädgård och hamstra det sista jag kan av växtligheten där och förhoppningsvis få ihop nåt liknande. Jag måste ju även säga att det var en charmig historia det där med kryddpeppar i pepparkvarnen. Lycka till med loppisen! Nallarna skulle jag gärna haffa om jag skulle passera.

Anna | 2008-09-19 17:43:57

Hej Marrimoster! Där är du!! Hur gick tjejmiddagen? Och det låter ju helt underbart med gårdsloppis, så praktiskt! Men vi i storstäderna har ju en helt annan föresättning och får ta oss till Karlaplan! Trevlig helg! Monika

monika | 2008-09-19 16:13:11

nästa helg ska vi ha gårdsloppis i lilla byn där jag bor, en karta ritas upp på alla deltagare och man får knata runt i gårdarna - istället för att hålla på att stjutsa all bråte fram o tillbaka i kartonger - håller man till hemma hos sig själv - ska bli spännande- har varit o handlat ingredienser till morotssoppan du hade med i aftonbladet bilagan för någon veckan sedan , den ser helläcker ut. skulle handla en flaska av mitt favorit vin - ecologika men dom var slut så jag fick ta en box vilken otur /trevlig helg/

marrimoster | 2008-09-19 14:38:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *