AFFÄRERNA GICK SOM SMORT!

20 september - 2008 | 4 kommentarer

Särskilt de hembakta kakorna och bröden sålde som smör på Rakels klassloppis! De fullkomligt flög iväg! Det gjorde mig glad på något sätt eftersom det bevisar att vi är många som uppskattar det handgjorda och hembakta!

Få se,,,hur mycket skulle jag ge tillbaka? Beata, Rakel, Lydia och Emilia sköter kassan!

img_4223.JPG

Det konstigaste var nog att flickorna ville köpa tillbaka sina egna saker…..!!!! Är det inte typiskt?

img_4222.JPG

Jag köpte i alla fall ett par jättefina stövlar, helt nya!

img_4226.JPG

Och stärkta av morgonens kakkommers ville Beata och Valeria baka chokladbollar när vi kom hem. De ska de bjuda på till kaffet ikväll!

img_4227.JPG

CHOKLADBOLLAR MED KAFFESMAK

100 g smör, rumsvarmt

1 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

5 dl havregryn

3 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Chokladströssel eller kakao att rulla bollarna i

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt vaniljsocker, havregryn och kakao. Häll till sist ner kaffet och arbeta ihop till en smidig deg.

Forma bollar och rulla dem i strössel eller kakao.


Hej anna! Hoppas att dina chokladbollar blev lika goda som våra! De hade en strykande åtgång här i går kväll! /Monika

monika | 2008-09-21 14:08:42

Hej Olle! Oj, inte helt lätt att bara svara så här bara genom en kommentar! Men för mig har helheten alltid varit viktig! Receptet bör inte vara för komplicerat, (då kommer ingen att laga maten!), välj tallrik med omsorg, både färg och form, generellt kan man säga att mat ser väldigt gott ut på blåa tallrikar..."bryt" färgen på maten med färgen på tallriken, t ex är blåbär väldigt vackert på ljusblått ellere hallon på rosa eller vit fisk på svart eller mörkblått osv..underlaghet är också viktigt, det är det som på något sätt sätter "stilen" på bilderna, ett avskavt träbord ger lantlig atmosfär, en svart skiva lite elegantare stil....Hoppas du fick någon hjälp! Lycka Till! /Monika

monika | 2008-09-21 14:07:13

Jag bor 40 mil från Stockholm så det var lite svårt att komma förbi och köpa nallarna. :-) Men jag gillar såna där gammeldags nallar. Och va bra, nu fick jag ett härligt tips på nåt jag kan göra och smaska på till kaffet i eftermiddag: Chokladbollar.

Anna | 2008-09-21 10:30:36

Hej Monica! Jag håller på med ett projektarbete där jag ska skriva recept och sedan fota maten! har du några bra tips som kunde vara användbara? skulle verkligen vara till hjälp! tacksam för svar! Olle Palonto

Olle Palonto | 2008-09-20 22:11:04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *