LISEN, JULSTJÄRNOR, FISKAR, LAMM OCH SMINK!

23 september - 2008 | 10 kommentarer

Så kom jag till Lisen för att bli fin i håret! Vilken lycka! Så otroligt skönt att bara sätta sig där och bli helt omhändertagen!

Lisen!

img_4268.JPG

Hämta julstjärnorna…

img_4275.JPG

När jag sedan kände mig så fin bestämde jag mig för att köpa ett nytt mineralpuder…

img_4273.JPG

Och läppstift…

img_4274.JPG

Sedan mat så jag kan öva upp mig inför kockteatern på bokmässan..

img_4276.JPG

Hem och laga…

img_4279.JPG

Spisen är igång…

img_4280.JPG

Och så här blev det!

img_4281.JPG

img_4284.JPG

Recepten fick ni igår och se; Mamma och William verkar nöjda!

img_4285.JPG

William hade faktiskt svårt att hålla tassarna från grytorna innan lammfilé och spättarulader var klara!

img_4277.JPG

Och lutfisken är i frysen och julkeramiken står på gräsmattan…allt medan de nästan varit 20 plusgrader i Stockholm idag! Som sagt, Allt ordnar sig alltid!


Hej Carina! Ha, ha! Tänk att jag förekommer i dina drömmar, det kunde jag väl aldrig ens drömma om!! Beträffande mitt "allt att göra" så är det faktiskt så att det brukar vara lite till än det jag skriver......men jag kan ju inte avslöja ALLT! Och precis som du säger har jag ju en enorm frihet i att vara min egen chef, kan jobba när jag vill och behöver inte styras av bestämda tider och eftersom jag dessutom ofta jobbar hemifrån har ju mina barn stor tillgång till mig vilket känns otroligt bra! Och ja, jag är tacksam mot det liv jag fått! (även om jag inte alltid får allt som jag vill! Ha!) Dröm sött då... /Monika

monika | 2008-09-24 11:26:55

Hej Lena! Det går utmärkt att ta älg istället för lamm, Lyckost dig som har tillgång till sådana godsaker i frysen! Kul att du blir inspirerad till att sätta personlig prägel på maten, det är precis det som är meningen! Lycka till med allt och hör gärna av dig och berätta om hur spättaruladerna blev med gravad lax! /Monika

monika | 2008-09-24 11:21:00

Tack, tack Cath! Och visst är det så att maten blir vackrare om även faten är vackra! /Monika

monika | 2008-09-24 11:16:56

Hej Monika! Jag är ingen "trogen" läsare, men brukar kika in emellanåt för att hämta lite inspiration till att fixa nå't gott eller bara för att läsa om allt du har att göra. Måste säga att även om du stundtals kanske har lite för mycket på din att-göra-lista med på tok för lite tid däremellan, så låter det helt underbart att (mer eller mindre) få styra sin tid själv (säger jag som har ett "9-5-kontorsjobb", dock ngt mer fritt än många andra). Anledningen till att jag skriver några rader, är inte bara för att ge dig beröm för alla härliga bilder, go'a recept, att du ger så mycket av dig själv mm, utan för att jag måste berätta att jag drömde om dig... (Nejnej, inget omoraliskt alls, du kan vara lugn! Hihi) Drömmen: Jag bodde nästgårds från dig, tog en liten promenad och hamnade av en slump hemma hos dig. Du tog naturligtvis emot med öppen (nåja, halvt öppen med lite distans) famn och "härdade ut" under mitt korta besök och en snabb fika (givetvis med gott nybakat till kaffet). Jag tackade för mig, bad så mycket om ursäkt att jag uppehållit dig och önskade dig all lycka framöver. Själv såg du minst sagt misstänksam ut och jag är övertygad om att du, direkt efter att ha stängt dörren bakom mig, ringde till polisen för att anmäla mig som "stalker"... Hihi, tänk så det kan bli. Är säker på att det finns andra som mer besatt läser din blogg och som ligger betydligt mer i farozonen i så fall... Hur som helst - önskar dig (så här på "avstånd") all lycka framöver, med allt du företar dig! Varma hälsningar /Carina

Carina | 2008-09-24 10:54:32

Härliga bilder av härlig mat på underbara fat!!

cath | 2008-09-24 09:28:08

Hej Monika, blir lite avundsjuk, jag vill också fixa håret nu! Har en tid på fredag och jag ser fram emot att sitta ner i lugn och ro och bli ompysslad en stund. Milsvid skillnad från morgnarna när allt ska ske med maxhastighet, tre barn iväg till dagis/skola och jag själv ska försöka göra mig presentabel. Brukar sluta med håret i tofs och mascara i bilen. Lammfilén ser hur god som helst ut men jag tänker byta ut den mot älgfilé som jag har en del kvar i frysen, visst borde det passa hur bra som helst, svamp och lingon och vilt??? Ska ha en lite större middag nästa helg och haft funderingar på något nytt att göra med älgen. Titta så bra, nu på söndag kör jag dina fiskrullader (fast m gravad lax) och nästa lördag din lammfilé med lingon (fast m älg). Det gäller ju att sätta personlig prägel eller hur, haha! Underbar inspiration, tack! /Lena

Lena Pe | 2008-09-24 08:19:47

Hej margareta1 Åh, tack, tack, tack...vilket beröm! Det värmer ska du veta! /Monika

monika | 2008-09-24 06:43:33

Hej Maria! Ja gör lammet det är supergott, enkelt, snabbt och väldigt vackert vilket gör alla människor glada! Tack för lyckönskningar! /Monika

monika | 2008-09-24 06:42:37

Du är fantastisk som hinner allt..jag begriper inte hur du kan vara så duktig och så bra på mat..!! Kram Magagn

Margareta | 2008-09-23 20:44:11

Hej Monika, vilka läckra bilder du fotat idag, från smink till mat. Lammet ser fantastiskt ut, det får det bli i helgen - jag som precis fått en hink lingon av grannen, rensade!! ;-) Får låta bli att koka sylt på allt och spara lite till dressingen. Lycka till med allt på bokmässan, det lär väl bli succé misstänker jag!

Maria | 2008-09-23 19:10:51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *